В окупованому Криму майже дві тисячі осіб перебувають під медичним наглядом через коронавірус

В окупованому Криму майже дві тисячі осіб перебувають під медичним наглядом через коронавірус
В окупованому Криму на обсервації перебувають 855 осіб

Кількість підозр на коронавірус в окупованому Криму зростає

В окупованому Криму станом на 4 травня під медичним наглядом перебувають 1932 людини через пандемію коронавірусу, в обсерватори ізольовано 855 осіб. Про це повідомляє  видання «Крим.Реалії».

Так звана  «глава кримської Мінсоцполітики» Олена Романовська зазначила, що число підозр на Covid-19 у Криму зростає.

«На жаль, у нас кожен день збільшується кількість тих, хто підпадає під спостереження. За минулу добу у нас взято під спостереження 86 осіб. Знято зі спостереження 36 осіб, продовжують лікуватися від Covid-19 72 особи, троє важкохворих, з них двоє перебувають на апараті штучної вентиляції легенів», – сказала Романовська.

В окупованому  Криму за минулу добу виявили шість заражень коронавірусом. Таким чином, на поточний період на півострові зареєстровано 111 випадків коронавірусної інфекції. У Севастополі – 91 випадок зараження Covid-19, при цьому двоє померли.

Підконтрольний Росії глава окупованого Криму Сергій Аксьонов вважає, що на півострові заражених коронавірусною інфекцією більше, ніж офіційно виявляють під час тестування.

«Кримська правозахисна група» повідомляла раніше, що в період з 13 до 19 квітня в анексованих Криму і Севастополі практично удвчі зросла кількість офіційно підтверджених випадків Covid-19. Правозахисники стверджують, що отримана під час моніторингу інформація свідчить про те, що офіційні цифри, опубліковані російською владою, не відповідають дійсності.

Такі ж побоювання висловлюють у Постійному представництві президента України в АРК. Посол США в ОБСЄ Джеймс Гілмор впевнений, що анексований Крим страждає від пандемії COVID-19, але через «залякування Росії» відсутня реальна картина про епідситуацію на півострові.

За останню добу в Росії підтверджено 10 581 випадок нової коронавірусної інфекції у 82 регіонах. 76 осіб померли.

Усього в Росії станом на 4 травня зареєстрували 145 268 хворих у 85 регіонах. Найбільший приріст числа інфікованих спостерігається у Москві, Московській області, Санкт-Петербурзі, Нижегородській і Мурманській областях.

Варто зазначити, що за попередню добу у Росії було виявлено 10 633 випадки коронавірусу. Тобто у Росії за добу трохи менша кількість нових хворих, як в Україні за увесь час.

Станом на 9:00 4 травня в Україні 12 331 лабораторно підтверджений випадок Covid-19, з них 303 летальні, 1619 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 418 нових випадків.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: