Росію запідозрили у спробах вкрасти в Британії розробки щодо коронавірусу

Росію запідозрили у спробах вкрасти в Британії розробки щодо коронавірусу
Фахівці підозрюють, що за спробами кібератак, пов'язаних з коронавірусом, стоять Росія, Іран і Китай

Фахвці вказують на зростання кібератак, пов'язаних з коронавірусом

Британські університети і наукові установи, що займаються розробкою вакцин від коронавірусу, зазнали хакерських атак. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на Національний центр кібербезпеки (NCSC).

За даними експертів з кібербезпеки, мета атак – крадіжка досліджень, пов'язаних з Covid-19, включаючи розробку вакцин. Фахівці підозрюють, що за спробами кібератак стоять Росія, Іран і Китай. Наразі жодна з їхніх спроб не увінчалася успіхом, запевняють фахівці з кібербезпеки..

«Будь-яка атака щодо зусиль у боротьбі з коронавірусною кризою гідна осуду. Ми спостерігаємо зростання кількості кібератак, пов'язаних з коронавірусом, і наші експерти працюють день і ніч, щоб допомогти організаціям, які зазнали кібератак», – заявили в центрі кібербезпеки.

Аналітик Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень Джеймс Салліван (James Sullivan) констатував геополітичну конкуренцію в питанні розробки вакцин. За його словами, зростання числа кібератак в період пандемії був закономірний.

The Guardian зазначає, що британські вчені успішно просунулися у створенні вакцини від Covid-19. В кінці квітня в Оксфордському університеті стартував перший етап клінічних випробувань на людях. В установі уточнили, що тісно співпрацювали з Національним центром кібербезпеки, щоб захистити свої напрацювання.

Нагадаємо, російськомовні хакери продали півмільйона акаунтів сервісу відеоконференцій Zoom в даркнеті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: