На Банковій пояснили походження вкиду про «СМС-листування» з мером Черкас

На Банковій пояснили походження вкиду про «СМС-листування» з мером Черкас
«Уряд вже ухвалив поетапний план послаблення карантинних обмежень, якого потрібно дотримуватися» - Трофімов

«Переписка, яка нібито мала місце між мною та мером Черкас, – це повний фейк» – заступник керівника Офісу резидента

Перший заступник керівника Офісу президента України Сергій Трофімов назвав фейком повідомлення про його СМС-листування з міським головою Черкас і припустив, що цей інформаційний «вкид» може бути частиною політичних технологій перед місцевими виборами.

Про це йдеться у заяві Трофімова, оприлюдненій на сторінці Офісу президент у Facebook.

«Переписка, яка нібито мала місце між мною та мером Черкас, – це повний фейк. Я не спілкуюся з людьми в такій манері взагалі. На поширених у медіа фото – не мій телефон, мій месенджер виглядає не так. Там навіть моє фото явно взяте з Інтернету. Але мене турбує, що подібні фейкові новини так швидко та легко розходяться у ЗМІ. Без будь-якого аналізу, перевірки фактів і з’ясування їхньої правдивості», – зазначив Трофімов.

За його словами, такі інформаційні «вкиди» можуть бути частиною політичних технологій, які набирають обертів перед місцевими виборами.

«Використовують ЗМІ для просування себе, надання резонансності своєму прізвищу та підвищення свого рейтингу. І спекулюють на питанні зняття карантинних обмежень, оскільки розуміють, що люди хочуть якнайшвидше повернутися до звичного життя», – зауважив перший заступник керівника Офісу Президента.

Він наголосив, що уряд вже ухвалив поетапний план послаблення карантинних обмежень, якого потрібно дотримуватися. А передчасне зняття карантину може коштувати людських життів.

«Такі самовільні дії місцевої влади – це не турбота про людей і місцевий бізнес. Це турбота про свій рейтинг і подальшу політичну кар’єру. Якщо у міських голів є предметні пропозиції щодо допомоги місцевому бізнесу – завжди можна сконтактуватися з Прем’єр-міністром, з представниками уряду та запропонувати своє бачення щодо деяких послаблень за умови дотримання всіх санітарних норм. Але з боку міського голови Черкас ми таких дій не побачили», – констатував Трофімов.

Як повідомлялося, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко оприлюднив знімок, на якому нібито знято листування з першим заступником голови Офісу президента Сергієм Трофімовим щодо ситуації навколо виходу з міста карантину.

Раніше виконавчий комітет Черкаської міської ради своїм рішенням від 30 квітня дозволив роботу перукарень, салонів краси, об’єктів спортивної інфраструктури, літніх майданчиків закладів ресторанного господарювання, магазинів з продажу непродовольчих товарів, електротоварів, меблів, книжкової продукції, ринків та ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції й квітів, а також міських парків та скверів і розташованих на їхній території атракціонів.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом ухваленого у Черкасах рішення про послаблення карантинних обмежень.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв жорстку відповідь на скасування карантинних обмежень у Черкасах.

Нагадаємо, в Офісі президента відреагували на «СМС-листування» з мером Черкас.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: