Новинський побачив, що у парламенті перемагає «партія війни»

Новинський побачив, що у парламенті перемагає «партія війни»

Депутат-опозиціонер переконує, що на відміну від Ради в Україні перевага за «партією миру»

Народний депутат (фракція «Опозиційний блок») Вадим Новинський заявив, що у Верховній Раді перемагає «партія війни», що відображається прийняттям відповідних законів. Про це він заявив в ефірі телеканалу «Україна».

Парламентарій впевнений, що у суспільстві, навпаки, «перемагає партія миру».

«Що зробила Верховна Рада для того, щоб встановити мир? Зовсім нічого. Все робилося навпаки. Приймалися закони, які можуть або продовжити конфлікт, або його заморозити (закони про реінтеграцію та національну безпеку). І це замість того, щоб приймати закони, спрямовані на виконання Мінських угод. Тобто, фактично, партія війни в парламенті перемагає, хоча в суспільстві перемагає партія миру», – переконує він.

Новинський заявив, що з 200 законів, які розглядалися Верховною Радою, тільки дев'ять мали соціальну спрямованість. За його словами, парламент не діє необхідним чином для подолання політичної корупції і запропонував відмовитися від мажоритарної складової змішаної системи виборів в Україні.

«Що було зроблено для боротьби з корупцією? Що було зроблено для того, щоб подолати політичну корупцію? Адже основа корупції – це мажоритарні округи. Ми виступали та виступаємо за те, щоб було ухвалено закон про пропорційну систему виборів, – це дозволить звести нанівець політичну корупцію. На минулій сесії за цей закон проголосували в першому читанні, і ми очікували, що під час нинішньої його буде винесено на друге читання. Цього також вимагають і наші міжнародні партнери. Але коаліція не є зацікавленою в тому, щоб цей закон було прийнято. Тому він не виноситься на розгляд до сесійної зали», – впевнений Новинський.

Нагадаємо, нардеп від Опозиційного блоку Вадим Новинський нещодавно заявив про створення нової політичної сили, так званої «Партії миру». Разом з тим депутат від Опоблоку Микола Скорик, який належить до «льовочкінського» крила, каже, що ініціатива Новинського не обговорювалась у фракції, але запевняє, що до розколу в політсилі не призведе.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: