Прикордонна служба: за чотири роки окупації незаконно до портів Криму зайшли майже 800 суден

Прикордонна служба: за чотири роки окупації незаконно до портів Криму зайшли майже 800 суден

У 2018 році українським прикордонникам вдалось затримати тільки два судна, що заходили в порти Криму

З 2014 року близько 780 суден незаконно заходили в порти тимчасово окупованого Криму, з яких 49 українські прикордонники затримували і притягували їх адміністративної відповідальності. Про це в інтерв'ю «Главкому» повідомив голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал.

«Так судно Sky moon, яке перевозило соду, ми затримали. На сьогодні воно конфісковане, товар теж. Якщо брати цей рік, то затримано поки два судна. Порушники вже бояться заходити на нашу територію», - розповів Цигикал.

Також Росія блокує роботу українських портів у Маріуполі та Бердянську, так як для того, щоб пройти через Керченську протоку, потрібен дозвіл РФ. «Росіяни принципово затягують терміни – то в них немає буксиру, то ще щось. Якщо раніше все займало кілька годин, то сьогодні - до 70 годин тримають. За ці кілька днів компанії витрачають великі гроші. Через це іноземні партнери відмовляються заходити в Азовське море", - підсумував голова Держприкордонслужби.

Читайте також: Петро Цигикал: За незаконний перетин кордону у Росії дають шість років. У нас – штраф в кілька тисяч

Нагадаємо, 17 липня президент Петро Порошенко заявив, що доручив керівництву ЗСУ вжити заходів у зв’язку з незаконними зупинками та оглядами українських та іноземних суден, які йдуть в порти Азовського моря.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: