Стало відомо, скільки Тимошенко заплатила за зустріч з Трампом

Стало відомо, скільки Тимошенко заплатила за зустріч з Трампом

Оприлюднені документи американських лобістів містять інформацію про суми, витрачені на просування інтересів українського політика у першій половині 2017 року

Послуги американських лобістів протягом першого півріччя 2017 року коштували Юлії Тимошенко $141 тис. Відповідна інформація міститься у додатковому звіті, поданому за вимогою Акту про реєстрацію іноземних агентів (1938), вашингтонською юридичною компанією Wiley Rein LLP. Документ свідчить, що компанією було отримано 141 216,5 дол. за лобістську діяльність від компанії Aveiro LP, яка зареєстрована в Північний Ірландії.

У додатках до цього звіту містяться дані про діяльність Wiley Rein LLP упродовж першої половини 2017 року щодо просування інтересів Aveiro LP в столиці США. Так серед всього іншого на сторінці 13 одним із проведених заходів значиться – 2 лютого 2017 року «Незапланована неформальна зустріч із президентом Трампом. Обговорення політичної ситуації в Україні» (готель «Хілтон», Вашингтон). Саме в цей час в Вашингтоні перебувала очільниця партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, яка брала участь в молитовному сніданку за участю президента США. В рамках цього візиту 2 лютого 2017 року вона мала неформальну зустріч із Дональдом Трампом у вашингтонському готелі «Хілтон».

Та загалом додаток до звіту компанії Wiley Rein LLP чітко показує, що в інтересах північноірландської компанії Aveiro LP згадана вашингтонська юридична контора цікавиться і просуває виключно справи, які пов’язані із Україною.

Зокрема, раніше вже ставало відомо, що Aveiro LP також домовлялася з  Wiley Rein LLP про зустріч зустріч соратника Тимошенко Григорія Немирі з представниками Сенату США.

(для перегляду документа натисніть на зображення)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: