Тимошенко назвала справедливу ціну на газ

Тимошенко назвала справедливу ціну на газ
Тимошенко: Десь у світі є ринок, де ціна постановою уряду встановлюється? 

Політик вважає, що Верховна Рада має встановити мораторій на підвищення цін на газ для населення.

Вартість українського газу, враховуючи собівартість видобутку, ренту, транспортування, податки – це максимум 80-90 дол. за тис кубометрів. Про це заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час зустрічі з громадою міста Кривий Ріг на Дніпропетровщині, інформує прес-служба політичної сили.

За її словами, у майбутньому громадяни будуть оплачувати газ за «справедливою ціною».

«Ми припинимо це знущання над людьми. Громадяни матимуть газ за власною, справедливою ціною», - сказала вона.

Політик вважає, що Верховна Рада має встановити мораторій на підвищення цін на газ для населення.

«Учора ми звернулися до депутатів усіх рівнів негайно скликати позачергові сесії. Ми звернулися до спікера Андрія Паруб’я з вимогою провести позачергове засідання Верховної Ради. Якщо депутати, яких українці делегували, не проголосують за мораторій на підвищення тарифів на газ, жодному з них більше не давати путівки в органи влади. Підвищення тарифів – це реальна руйнація життя українців», – наголосила вона.

Тимошенко вважає, що заяви посадовців про встановлення в Україні ринкової ціни на газ не відповідають дійсності, оскільки вона формується постановою уряду.

«Ринок встановлює ціну, а ціна в Україні встановлюється постановою уряду. Десь у світі є ринок, де ціна постановою уряду встановлюється? Це обман!», - сказала вона.

За її словами, двох країн ЄС з однаковою ціною на газ не існує.

«Тарифи на газ, на воду, на тепло встановлюються в кожній країні з врахуванням того, скільки здатні платити споживачі, скільки потягне народ», – пояснила лідер «Батьківщини» і зауважила, що в ЄС доходи людей, у середньому, у 16 разів вищі за доходи українців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: