У БПП пояснили, чому Порошенко не потрапив до санкційного списку Кремля

У БПП пояснили, чому Порошенко не потрапив до санкційного списку Кремля
Президент Петро Порошенко
Фото: Главком

На думку Герасимова, введення санкцій Росією - це передвиборча технологія для впливу на результати виборів в Україні

Голова фракції партії Блок Петра Порошенка Артур Герасимов прокоментував санкційний список Кремля і зазначив, що президенту РФ Володимиру Путіну було б невигідно поширювати санкції на президента України.

Про це повідомляє прес-служба БПП.

Герасимов наголосив, що в списку присутня майже вся команда президента України: члени Адміністрації президента, дипломати, голови парламентських делегацій в європейських інституціях.

«Дуже багато питань задають, чому там немає прізвища президента України, але, як ви знаєте, згідно міжнародної практики голів держав та урядів не включають в санкційні списки. Якби Росія це зробила, то це був би постріл собі в ногу – вони відкрили би шлях для включення Володимира Путіна в списки осіб, до яких застосовано міжнародні санкції», - заявив він.

Очільник фракції БПП додав, що введення санкцій Росією - це передвиборча технологія для впливу на результати виборів в Україні.

«Санкційний список, який склали в Кремлі щодо українських політиків, є операцією прикриття проросійських кандидатів перед виборами», - сказав він.

Герасимов виразив подив з приводу включення лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко в санкційний список РФ.

«Чотири роки президент Петро Порошенко протистоїть російській агресії, відроджує армію та оборонну промисловість, вона (Юлія Тимошенко - ред) б’є президента в спину, нічого не робить проти Росії», – заявив він.

Герасимов також зазначив, що у санкційному списку є і дуже багато достойних людей, для яких це є визнанням їх заслуг перед Україною.

Нагадаємо, 1 листопада Росія ввела санкції проти 322 громадян і 68 компаній України. У списку санкцій - десятки народних депутатів, міністрів, керівництво Адміністрації президента та кілька кандидатів у президенти.

У Національному банку вважають, що ведення санкцій Росії проти 322 громадян та 68 компаній з України ніяк не вплинуть на макроекономічну стабільність країни.

МЗС України оприлюднило різку заяву щодо санкцій Кремля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: