У Меркель гостро розкритикували Порошенка з стан справ з корупцією

У Меркель гостро розкритикували Порошенка з стан справ з корупцією
У Німеччині посилюється критика Порошенка за стан справ з корупцією в Україні

Депутат від ХДС закликав Порошенка визначитися, хоче він бути президентом чи олігархом

Депутат Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу Норберт Реттґен гостро розкритикував президента України Петра Порошенка за нинішній стан справ в Україні навколо боротьби з корупцією. Про це німецький політик, який є експертом з закордонних справ у партії Ангели Меркель та очолював профільний комітет у Бундестазі попереднього скликання, заявив у коментарі виданню Bild.

На думку Реттґена, Порошенко «має визначитися, хоче він бути президентом чи олігархом - країна чи гроші». Також він наголосив, що Україні конче потрібно вжити «рішучих кроків» проти поширення корупції. «І це починається з керівництва держави», - зазначив німецький політик.

Водночас інший представник ХДС - євродепутат Ельмар Брок - вказав на недостатнє втілення антикорупційної політики в Україні. «Бракує всеосяжного втілення антикорупційних заходів», - цитує Брока Bild.

Особливо значущим з точки зору Берліна є те, що в Україні тривають спроби тиску та обмеження повноважень Національного антикорупційного бюро (НАБУ), на безперешкодній роботі якого наголошують на Заході, вказує видання.

Негативно відгукнувся про ситуацію з корупцією й єврокомісар Йоганнес Ган. На думку єврокомісара, останні події навколо боротьби з корупцією в Україні є «неприпустимими». Водночас він нагадав про те, що надання Україні економічної допомоги з боку Брюсселя прив’язані до виконання Києвом певних умов, у тому числі й щодо боротьби з корупцією. 

Видання також повідомляє про начебто візит представника Німеччини та ЄС до Києва з метою викласти Порошенку «всю серйозність ситуації» наступного тижня. Утім, поки що офіційних підтверджень цих даних ані з Берліна, ані з Брюсселя не надходило.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: