У Тимошенко озвучили перше рішення у разі її перемоги

У Тимошенко озвучили перше рішення у разі її перемоги
Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко

Депутати «Батьківщини» вважають, що під час переговорів із МВФ влада не повинна була забезпечувати баланс бюджету коштом людей

У разі перемоги Юлії Тимошенко на президентських виборах першим рішенням, яке нова влада ухвалить у соціальній сфері, буде зниження ціни на природний газ удвічі і зменшення навантаження на людей зі сплати комунальних послуг. Про це заявив заступник голови партії «Батьківщина», народний депутат Іван Крулько в ефірі телеканалу NewsOne.

«Це пораховано експертами і це можливо зробити – знизити ціну на газ. Зменшення цього тягаря одразу за собою потягне зниження комунальних послуг. По-друге, не буде й такого тиску на ціни у торгових мережах, як від нинішніх комунпослуг. І бізнесу стане легше, і кожній людині», – зазначив Крулько.

Депутат наголосив, що ситуація, коли більшість населення країни не може оплатити зі своїх доходів комунальні послуги, є ненормальною.

Крулько вважає, що під час переговорів із МВФ влада не повинна була забезпечувати баланс бюджету коштом людей. Потрібно було запропонувати міжнародному кредитору дієвіші інструменти наповнення казни, наприклад, через механізми деофшоризації та детінізації економіки. Таким шляхом має йти влада, яка прагне не забирати у людей останнє, а навпаки – підвищувати соціальні стандарти, переконаний політик.

«Оновлення влади дозволить перезавантажити стосунки – як усередині країни, між громадянами та владою, так і зовні – із нашими зовнішніми партнерам, нашими міжнародними кредиторами та МВФ», – резюмував Крулько.

Нагадаємо, у результаті підвищення ціни на природний газ для населення на на 23,5% з 1 січня зросли комунальні тарифи на опалення і гарячу воду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: