Завдяки Порошенку відновлена історична справедливість, - експерт

Завдяки Порошенку відновлена історична справедливість, - експерт
Голобуцький: Здобуття автокефалії - ще й політична перемога Порошенка

Україна отримала повну і остаточну незалежність від Москви - Голобуцький

Завдяки активній роботі президента Петра Порошенка буде відновлена історична справедливість і Україна отримає незалежну православну церкву. Таку заяву на своїй сторінці в Facebook зробив політичний експерт Олексій Голобуцький.

«Настав історичний день для всієї України! Сьогодні Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію, а вже завтра його урочисто передадуть предстоятелю Епіфанію. Нарешті, через кілька століть, історична справедливість відновлена, і Україна отримала повну і остаточну незалежність від Москви і її російсько-ефесбешної церкви», - зазначив блогер.

На його думку, незважаючи на активну критику і безліч «фейків» в соціальних мережах, отримання Томосу - одне з найважливіших досягнень України за останні кілька років.

«Це результат, який дійсно всіх вражає! Як то кажуть, собаки гавкають - караван іде. І хто б що не говорив, отримання Томосу - це те саме подія, яка об'єднує мільйони людей і дає їм упевненість у завтрашніх перспективи України», - вважає експерт.

Крім того, за словами Голобуцького, крім релігійних мотивів, отримання автокефалії - це ще й політична перемога Порошенка. Створення незалежної церкви, впевнений Олексій Голобуцький, позбавило Росію одного з найбільш дієвих інструментів пропаганди ідей «русского мира» в Україні.

«Священики, які десятиліттями промивали мізки своєї пастви розповідями про «Росію, що встає з колін» і «кровожерливих бандерівців», нарешті позбавлені абсолютної влади в нашій країні. Українці давно заслужили нову незалежну українську, і найголовніше - патріотичну православну церкву. І це одне з найбільших досягнень чинного президента, яким він назавжди вписав себе в історію України», - підсумував Голобуцький.

Нагадаємо, у Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу для автокефалії Української православній церкві. На церемонію прибули представники української влади та духовенства. Зокрема на церемонії були присутні президент Петро Порошенко, спікер Верховної Ради Андрій Парубій, перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів, міністри культури, оборони, іноземних справ.

Томос було підписано у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

Церемонія вручення Томосу відбудеться 6 січня.

Перед підписанням Вселенський патріарх Варфоломій, митрополит Київський Епіфаній та президент України Петро Порошенко провели переговори у резиденції Константинопольського патріарха.

Вранці 5 січня президент Порошенко зустрівся із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: