У Константинополі заспівали українську колядку після підписання Томосу

У Константинополі заспівали українську колядку після підписання Томосу
Колядка прозвучала після підписання Томосу
Фото: John Sydor

Представники українського духовенства заспівали колядку «Нова радість стала»

У Соборі святого Георгія після підписання Томосу представники Православної церкви України та інші присутні у залі заспівали українську колядку.

Одна з найвідоміших українських колядок «Нова радість стала» пролунала у церкві Святого Георгія після промови Петра Порошенка. Президент подякував Вселенському патріарху Варфоломію за підпис Томосу для України та вкотре запросив його до Києва.

Вселенський патріарх Варфоломій звернувся до українців та голови Православної церкви України митрополита Київського Епіфанія з приводу підписання Томосу.

Нагадаємо, у Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу для автокефалії Української православній церкві. На церемонію прибули представники української влади та духовенства. Зокрема на церемонії були присутні президент Петро Порошенко, спікер Верховної Ради Андрій Парубій, перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів, міністри культури, оборони, іноземних справ.

Томос було підписано у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

Церемонія вручення Томосу відбудеться 6 січня.

Перед підписанням Вселенський патріарх Варфоломій, митрополит Київський Епіфаній та президент України Петро Порошенко провели переговори у резиденції Константинопольського патріарха.

Вранці 5 січня президент Порошенко зустрівся із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: