«Зеленському важко. Але мало хто розуміє природу цієї важкості», – Арестович

«Зеленському важко. Але мало хто розуміє природу цієї важкості», – Арестович
Зеленський прагне змінювати країну, але відчуває спротив, переконаний Арестович
Фото з відкритих джерел

Олексій Арестович назвав рису, яка є величезним недоліком і водночас достоїнством президента

Президенту Володимиру Зеленському важко грати за правилами великої політики. Він прагне до конкретики під час різноманітних дипломатичних переговорів, а це шокує партнерів України. Про це у інтерв’ю «Главкому» розповів радник голови Офісу президента Андрія Єрмака і радник з інформпитань у Тристоронній контактній групі у Мінську Олексій Арестович.

«Йому важко, але мало хто розуміє природу цієї важкості. У нього ж є риса, яка, з одного боку, є величезним недоліком, а з іншого величезним достоїнством. Він – не професійний політик. Наскільки я розумію, йому важко грати за всіма правилами великої політики, всі ці правильні заяви, ввічливі поклони. Він каже прямим текстом: у нас гинуть солдати восьмий рік, а ви там пропонуєте черговий саміт Східного партнерства, який нічого не дає, крім солодких посмішок і запевнень, що все буде добре. Він пропонує наповнювати діалог реальним змістом. І це, звісно, шокує наших партнерів. Найбільша дурість, яку ми зробили з 1991 року, – це те, що ми визначили Захід як старшого, а цього не треба було робити. Ми дуже довго орієнтувалися, якщо не на Захід, то на Москву, до 2014 року», – сказав Арестович.

За словами радника, Зеленський намагається змінити те, що відбувалося 30 років, проте це нелегко, він стикається зі спротивом на всіх рівнях.

«Є ментальний спротив громадян, які не розуміють, що відбувається, є величезний спротив бюрократичної машини. Пам’ятаєте, пів року, місяців дев’ять тому величезну хвилю звинувачень, мовляв, лікарні не обладнані, народ помирає без кисню. Лікарні є відомчі, державні і муніципальні. От в державних було усе навіть вже навесні, а в муніципальних були проблеми. Натомість голови ОТГ виходили і казали, що «Київ поганий, він не дав кисень», – розповів радник Єрмака.

Нагадаємо, нещодавно Олексій Арестович заявив – якщо проросійські настрої в Європі і на Заході будуть посилюватися, то Україна переорієнтується на Схід, в бік Китаю, В’єтнаму, Катару. Такі висловлювання бурхливо обговорювали не лише в соцмережах, а й в дипломатичних колах. Крім того, заяви Арестовича змушений був дезавуювати МЗС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: