Життя після локдауну: як працюють школи, дитсадки і виші з 25 січня

Життя після локдауну: як працюють школи, дитсадки і виші з 25 січня
Діти повертаються за парти 
Фото: Міносвіти

В Одеській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Волинській, Донецькій, Чернігівській, Івано-Франківській, Житомирській областях та Києві за парти повернулися всі учні

Від сьогодні, з 25 січня, повернулися обмеження карантину в Україні, які діяли до посилених заходів. Це означає, що дитсадки і школи можуть знову працювати у звичайному режимі, а технікуми, училища та виші - за певними правилами.

Про це у Telegram повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

За його словами, школи знову можуть проводити навчання в очному форматі. В Одеській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Волинській, Донецькій, Чернігівській, Івано-Франківській, Житомирській областях та Києві за парти повернулися всі учні.

Від 99% до 91% шкіл повернулися до звичайного формату в Черкаській, Луганській, Сумській, Київській, Миколаївській, Херсонській та Харківській областях. У Миколаєві учні 1-4, 9,11 класів будуть навчатися в очному режимі, решта - за змішаною формою.

Від 70% до 58% шкіл працюють у звичайному режимі у Чернівецькій, Запорізькій та Кіровоградській областях. У Полтавській переважно змішана та дистанційна форми навчання, у Тернопільській учні молодших класів відвідують уроки у звичайному режимі, а 5-11 класи навчаються за змішаною формою.

У Вінницькій області 1-4 та 9-11 класи навчаються очно, 5-8 класи - за змішаною формою. В Рівненській, Львівській та Закарпатській областях переважно очна та змішана, частково - дистанційна форми навчання.

Заклади професійної (професійно-технічної), професійної перед вищою та вищої освіти можна відвідувати групами не більше 20 осіб.

Заборонено відвідувати навчальні заклади, якщо на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим ковідом знаходиться більше 50% студентів (учнів) та персоналу.

Всі навчальні заклади повинні працювати з дотриманням протиепідемічних заходів.

Зазначимо, що столичні школярі повертаються за парти. Водночас у КМДА назвали умови, за яких навчання у школах знову може бути припинене. 

Очільник МОЗ попередив, що Україна може знову повернутися до адаптивного карантину та зонування за регіонами, яке дозволить посилювати та послаблювати заходи у конкретних населених пунктах та районах залежно від епідситуації.

Також Степанов заявив, що Міністерство охорони здоров’я фіксує поліпшення епідситуації, у країні зменшилася кількість госпіталізованих з коронавірусом та збільшилося число виписаних. І цього, за його словами, вдалося досягти завдяки локдауну. 

Зазначимо, що МОЗ фіксує різкий спад захворювання на коронавірусЗа минулу добу, 24 січня, в Україні виявлено 2 516 нових хворих на коронавірус. Це на 1399 людей менше, ніж попередньої доби, коли було виявлено 3915 нових хворих на коронавірус. І це мінімум з 14 вересня, коли було підтверджено 2 462 випадки.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: