101-річний Борис Патон підтримав ідеї, висловлені Зеленським у новорічному зверненні?

101-річний Борис Патон підтримав ідеї, висловлені Зеленським у новорічному зверненні?
Президент Національної академії наук України Борис Патон

Якщо вірити допису у Facebook, оприлюдненому від імені президента Національної академії наук, видатний науковець підтримав Зеленського

Президент Національної академії наук України Борис Патон  прокоментував новорічне звернення Зеленського. Якщо вірити допису, оприлюдненому у соціальній мережі Facebook, 101-річний науковець вважає, що багатство країни і є запорукою її свободи.

«Чому Швейцарія – Швейцарія, чому Україна – не Швейцарія? Окрім очевидного питання масштабів країни, географічного положення і т. д., ключ в іншому. Швейцарців об’єднує громадянство. Їх пріоритети – асфальт на вулицях та гроші на банківському рахунку. Сильна армія та зброя вдома у кожного – не через якісь абстрактні ідеологеми субкультур, а через банальний цинічний фінансовий інтерес. Не можна бути багатим, якщо годуєш окупантів. Хочеш бути багатим – відстоюй свободу своєї країни, а отже і свою власну свободу», – зазначив академік.

Патон зауважив, що Швейцарія колись так і виникла – союз дуже різних людей, яким набридло годувати окупантів.

«Національна ідея модерної нації – це гроші на рахунку, достатні щоб купити крутий автомобіль та їздити по ньому на суперсучасному автобані. Очевидно, що для цього потрібні національні компанії, які будуватимуть ці автомобілі та автобани для всього світу», – заявив Патон.

Президент Національної академії переконаний, що крізь пітьму невігластва і варварства в України помітно молоду паросль підприємців, що будують українське майбутнє тут і зараз.

Зауважимо, що досі невідомо, чи є цей профіль у соцмережі офіційною сторінкою легендарного науковця.

Сьогодні на сторінці НАН України була оприлюднена заява щодо коментаря новорічного звернення президента України Зеленського.

«Вчора деякі ЗМІ поширили інформацію, що нібито президент НАН України академік Борис Патон на своїй сторінці в Facebook прокоментував новорічне звернення президента України Володимира Зеленського... Сторінка в Facebook, на яку посилаються ЗМІ, є фейковою», – сказано в повідомленні.

У НАН підкреслили, що Патон не має ніякого відношення до зазначеної сторінки в Facebook, як і до дописів на ній.

В академіка Бориса Патона немає особистих сторінок у соціальних мережах.

Читайте також:

Нагадаємо, у Києві з’явився казковий мурал із символом 2020 року.

Як повідомлялося, кияни пропонують перейменувати одну із центральних вулиць столиці на «Асфальтовану».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: