«Було ваше, стало наше». Мер Дніпра розповів, як змусив Bolt платити гроші за самокати

«Було ваше, стало наше». Мер Дніпра розповів, як змусив Bolt платити гроші за самокати
Самокати Bolt залишаються у Дніпрі 
фото з відкритих джерел

Філатов змусив представників Bolt укласти договір з міською владою

Депутати Дніпровської міської ради 22 вересня ухвалили рішення, згідно з яким з вулиць міста прибиратимуть електросамокати, сегвеї, сегвілі, гіроскутери тощо, які здаються в оренду та не мають власників. Мер Дніпра Борис Філатов ще тиждень тому наголошував: усе, що перебуває на вулицях міста без документів, буде кваліфіковано, як знахідка.

Тривалий час працівники міської влади розшукували відповідальних осіб із відомої «самокатної» компанії, щоб укласти договір і отримувати відрахування в місцевий бюджет, однак ті не йшли на контакт. Втім, коли з’явився проєкт рішення про конфіскацію, представники Bolt одразу з'явилися та уклали договір з міською владою.

«Є така шановна самокатна компанія, яка існує в безповітряному космічному просторі та збирає гроші з карток. Так ось, висипала вона, значить, на вулиці міста кілька сотень самокатів. Без єдиного документа та договору з міською владою. Катайся хто хочеш і куди хочеш. Почали відповідальні товариші з міськвиконкому шукати шанованих самокатників, щоб укласти договір і отримувати платежі в місцевий бюджет. А у відповідь тиша. На телефонах не беруть трубку, на електронні листи не відповідають. Ніби як самокати є, а господаря знайти неможливо», – розповів Філатов.

Отже, така ситуація тривала, поки тиждень тому не з'явився на сайті міськради проєкт рішення, що усе, що на вулицях Дніпра «катається, рухається, торгується в комерційних цілях», а господаря знайти неможливо, буде вважатися знахідкою та конфіскується у власність територіальної громади.

«Як то кажуть, «було ваше, стало наше», – пояснив Філатов таке рішення. – І щоб ви подумали? Bolt відразу з'явився! І договір уклав і в бюджет став платити».

Мер Дніпра попередив, що так саме вчинятиме й з іншими бізнесменами, які не поспішають укладати угоди та платити у бюджет міста.

Філатов також повідав історію про те, як у парку «якісь бики машинки дітям здавали в оренду покататися».

«І пересувний ларьок привезли. Без єдиного документа. Нахабно і, мабуть, під чиїмсь дахом. А як у них стали ці машинки віднімати, так відразу стали верещати, як різані свині: «Це я машинку дитині своїй купив! Свавілля! Буду скаржитися». Скаржтеся», – написав Філатов і оприлюднив відео конфіскації машинок.

До слова, протягом вересня 2021 року у Києві, Львові, Дніпрі та в Одесі спеціальні інструктори пояснюють усім користувачам електросамокатів правила безпечного та комфортного пересування на такому мікротранспорті.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: