Червоний Хрест відправив до окупованого Донбасу понад 30 тонн гуманітарної допомоги

Червоний Хрест відправив до окупованого Донбасу понад 30 тонн гуманітарної допомоги
Жителі окупованих територій отримали чергову допомогу від міжнародних організацій
фото з відкритих джерел

Із семи відкритих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється тільки у Станиці Луганській

Три вантажівки з гуманітарною допомогою від Міжнародного комітету Червоного Хреста проїхали на тимчасово окуповану територію Донбасу. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

«Через КПВВ Новотроїцьке проїхали три вантажівки з гуманітарною допомогою від Міжнародного комітету Червоного Хреста. Жителям тимчасово окупованої території України доставлені 37,2 тонни гігієнічних наборів», – йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що контрольні пункти в'їзду-виїзду функціонують щодня з 08:00 до 16:00.

«Однак рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорів заблокований з боку тимчасово окупованої території України», – розповіли прикордонники.

Так, із семи відкритих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється тільки в Станиці Луганській. За тиждень пасажиропотік у ньому зменшився на 6%.

Навпаки КПВВ Новотроїцьке сепаратисти розблокували рух тільки в понеділок.

Нагадаємо, раніше влітку Червоний Хрест повідомляв, що у порівнянні з 2020 роком гуманітарна ситуація в зоні конфлікту на Донбасі набагато погіршилася.

Також у ході збройного конфлікту на Донбасі 811 осіб вважаються зниклими безвісти. Про це сказала глава делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Флоранс Жиллетт.

«Минуло вже сім років з того часу, як Міжнародний комітет Червоного Хреста і Товариство Червоного Хреста в Україні почали отримувати запити від сімей, чиї родичі зникли безвісти внаслідок конфлікту на Донбасі. За останні сім років МКЧХ і ТЧХУ отримали сотні запитів від таких сімей. Сьогодні 811 осіб досі вважаються зниклими безвісти», – сказала Жиллетт.

У свою чергу президент Товариства Червоного хреста України Микола Поліщук зазначив, що з початку збройного конфлікту звернулося загалом 928 громадян, які розшукують рідних.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: