Депутатка від «Слуги народу» заявляє, що підтримує всі кроки для втупу України до НАТО

Депутатка від «Слуги народу» заявляє, що підтримує всі кроки для втупу України до НАТО
Верещук зазначила, що не заперечує своєї тези про те, що Україну дійсно поки що не чекають в НАТО

Верещук стверджує, що її слова про НАТО висмикнули з контексту

Народний депутат України від партії «Слуга народу» Ірина Верещук заявляє, що підтримує всі кроки, які наближують Україну до НАТО.

Про це голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки вона повідомила в коментарі Укрінформу, коментуючи свою цитату з інтерв’ю телеканалу «112 Україна» про те, що Україну поки що не чекають в Північноатлантичному альянсі.

Верещук зазначила, що не заперечує своєї тези в інтерв’ю про те, що Україну дійсно поки що не чекають в НАТО.

Водночас вона зауважила, що дивується, як на п’ятому році війни ми можемо так легко повестися на російські фейки. «Мої слова висмикнули з розмови, перекрутили та поставили в заголовки неіснуюче «Україні не потрібне НАТО». І нікому з тих хейтерів не спало на думку подивитися повну версію інтерв’ю і самому зробити висновки».

Як наголосила Верещук, «вона всіма можливостями засобами та силами «за» кроки, які наближають Україну до Північноатлантичного альянсу, за те, щоб стукати в ці двері, за всі програми співробітництва, за впровадження стандартів, а в тому самому інтерв’ю говорила, що проведення Асамблеї НАТО в Україні буде прекрасною для нас можливістю для продовження зміцнення наших відносин».

Як повідомлялося, 23 вересня деякі українські ЗМІ з посиланням на інтерв'ю Верещук каналу «112 Україна» повідомили, що, нібито за її словами, Україна повинна переглянути підхід до відносин із НАТО і відмовитися від ідеї вступити до Альянсу. У публікаціях наголошувалося, що Верещук вважає прийнятною для України фінську модель, що передбачає співпрацю з НАТО з одночасним урахуванням думки Росії.

7 лютого 2019 року Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)», ініційований тодішнім президентом Петром Порошенком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: