Іспанське телебачення показало сюжет про смолоскипний марш на честь Степана Бандери в Києві

Іспанське телебачення показало сюжет про смолоскипний марш на честь Степана Бандери в Києві
Щороку в традиційному марші на честь Степана Бандери беруть участь сотні людей
фото: УП

«Вже прогрес, що не називають нашого Бандеру нацистом»

2 січня в етері першого телеканалу іспанського телебачення La 1 телекомпанії RTVE вийшов сюжет про марш до 113-ї річниці з дня народження провідника ОУН Степана Бандери, що відбувася в столиці України 1 січня. Про це у Facebook написала українська філологиня, блогерка та письменниця, що наразі мешкає в Іспанії, Олена Косенко.

«Я вже очікувала якогось негативного коментаря про українських націоналістів. Але ж ні. Сказали, що цей український лідер воював як проти радянського режиму так і проти нацистів», – зазначила авторка допису.

Олена Косенко розповіла, що їй сподобався виклад новини, а також те, що першим планом іспанський телеканал показав учасників ходи, «гарні молоді обличчя хлопців та дівчат».

«Єдине, що не сподобалось, що іспанці й далі називають нашу столицю Kiev, a на Kyiv. Але вже прогрес, що не називають нашого Бандеру нацистом», – підсумувала Олена Косенко.

Нагадаємо, 1 січня у Києві пройшла хода на честь дня народження Степана Бандери. Учасники акції тримали в руках прапори партії «Свобода», червоно-чорні прапори і плакати з портретами лідера Організації українських націоналістів (ОУН), а також співали повстанські пісні, зокрема пісню «Батько наш Бандера».

Пізніше посольство Ізраїлю в Україні засудило проведення цього заходу.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: