На Банковій прокоментували ймовірність висунення Кернеса на виборах мера Харкова від «Слуги народу»

На Банковій прокоментували ймовірність висунення Кернеса на виборах мера Харкова від «Слуги народу»
Сергій Трофімов вважає, що завданням для «Слуги народу» на цьогорічні місцеві вибори буде знайти по п'ять яскравих кандидатів на посади мерів Дніпра, Харкова, Києва, Одеси і Львова

«Впевнений, у «Слуги народу» буде свій кандидат у Харкові», - Трофімов

Перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов впевнений, що «Слуга народу» висуне свого кандидата восени на виборах мера у Харкові. Про це Трофімов сказав в інтерв’ю «Главкому»,

Посадовець погодився, що наразі у Харкові бракує кадрів, яких можна запропонувати на противагу нинішньому міському голові Геннадію Кернесу.

Нагадаємо, Кернес вже двічі обирався мером Харкова, вперше у 2010 році.

«Повірте, якщо було б 50-100 сильних топ-менеджерів, то ситуація була б вже зовсім іншою. Я можу зрозуміти тих успішних людей, які не хочуть займатись державними проблемами», - зазначив Трофімов.

Водночас, перший заступник голови Офісу президента наголосив, що  «у випадку з мерством багато успішних підприємців і бізнесменів середнього рівня захочуть» позмагатися.

«Кожен досягає своєї стелі і хоче спробувати чогось більшого. Віталій Володимирович (Кличко) теж колись був спортсменом, але захотів себе випробувати і в нього вийшло. І так чи інакше, мені здається, що є здорові сили і наміри у багатьох спробувати себе», - вважає Трофімов.

За словами першого заступника голови Офісу президента, наразі в Україні «насправді яскравих і відомих мерів не так багато». «Є люди, які себе проявили в таких великих містах – Дніпро, Харків, Київ, Одеса, Львів. Ось вам п'ять людей, які займають активну позицію і які є публічними», - говорить Трофімов.

На думку посадовця, на майбутній мерській кампанії, на кожне місто має бути щонайменше по п'ять яскравих претендентів на посаду мера.

«Мені здається, це і буде задача –такий собі КРІ для «Слуги народу», - резюмував Трофімов.

До відома, відповідно до статті 141 Конституції України чергові вибори сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень відповідної ради чи відповідного голови, обраних на чергових виборах. Таким чином, чергові місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня 2020 року.

Як повідомлялося, 15 березня на проміжних виборах у виборчому окрузі №179 у Харківській області висуванка від партії «Слуга народу» Вікторія Алєксєйчук написала відмову від балотування, у результаті перемогла колишня очільниця облдержадміністрації Юлія Світлична.

Читати більше: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: