На Рівненщині суд оштрафував священника за порушення карантину на 17 тисяч грн

На Рівненщині суд оштрафував священника за порушення карантину на 17 тисяч грн
Священник своєї вини у суді не визнав, бо не кликав людей на богослужіння

Священник проводив богослужіння на кладовищі у присутності 14 людей

У Рівненській області суд міста Острог оштрафував на 17 тисяч гривень за порушення карантину настоятеля Петро-Павлівського храму села Хорів, який проводив богослужіння на кладовищі. Про це свідчить постанова Острозького районного суду.

Зазначається, що про скупчення людей на кладовищі у поліцію повідомила невідома особа.

Згідно з матеріалами суду, священник проводив богослужіння на кладовищі у присутності чотирьох хористів та десяти прихожан, проте своєї вини він не визнав.

«Священник пояснив, що зібрання людей він не проводив, оскільки він лише публічного оголосив, що вийде на кладовище, пройде навколо нього два рази, зупиниться біля могил священників та зачитає загальну молитву для всіх. Люди самі прийшли на кладовище», - йдеться у матеріалах справи.

Голова села повідомила, що заздалегідь дзвонила священнику і попередила про заборону відвідування громадянами кладовищ, місць поховань у традиційні святкові післяпасхальні дні, з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби. Настоятель відповів їй, що він лише хресним ходом обійде кладовище і проведе богослужіння на місці захоронення священників, а індивідуально на могилах проводити богослужіння не буде.

Суду дали відеозапис, з якого вбачається, що настоятель проводив масовий релігійний захід на кладовищі, звертаючись до осіб, які були присутні на місцях поховань і в богослужінні брало участь понад 10 осіб, у тому числі в супроводі співочого хору, які стояли на небезпечній відстані один від одного.

Суд вирішив, що скоєння правопорушення підтверджується і призначив мінімальний штраф 17 тис. грн, але вказав, що в разі несплати протягом 15 днів штраф буде стягуватися у подвійному розмірі.

Нагадаємо, у середині квітня суд міста Сум оштрафував чотирьох студентів-медиків за порушення карантину на 68 тис грн.

Також повідомлялося, що порушники карантину, які не можуть сплатити високий штраф, ризикують втратити майно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: