68 тис. грн на чотирьох. Суд оштрафував студентів-медиків за порушення карантину

68 тис. грн на чотирьох. Суд оштрафував студентів-медиків за порушення карантину
Українцям загрожують великі штрафи за відвідування парків, відпочинкових зон на час карантину
фото: «Главком»

Серед порушників двоє громадян Йорданії

Зарічний районний суд Сум визнав винними чотирьох студентів Сумського державного університету в порушенні правил карантину і оштрафував кожного на 17 тис. грн.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані судового реєстру.

Серед порушників було двоє громадян Йорданії, котрі навчаються на медичному факультеті вишу. Обоє підтвердили в суді, що 6 квітня разом з іншими студентами перебували у зоні відпочинку в районі озера Чехова без вдягнутих засобів індивідуального захисту. Також наголосили, що їм набридло сидіти вдома вже два тижні через карантин, тому вийшли з друзями покурити кальян біля озера. Про те, що було введено правило одягати маску, а також, що встановлено заборону на відпочинок біля озера у компанії, не знали.

Пояснення студентів про те, що вони не знали про запроваджені обмеження під час карантину, суд розцінив як намагання уникнути відповідальності. Адже зміст урядової постанови від 11 березня №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19» широко поширюється у ЗМІ.

Крім цього, студенти медфакультету навчального закладу, як самі повідомили, перед виходом на відпочинок до озера дотримувалися правил карантину вже два тижні.

Вина чотирьох студентів підтверджується протоколами про адміністративне правопорушення і відеозаписом з нагрудних бодікамер поліцейських.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: