Відкриття стоматологій, салонів краси та кладовищ: у Чернівцях пом’якшили карантин

Відкриття стоматологій, салонів краси та кладовищ: у Чернівцях пом’якшили карантин
У Чернівцях тепер можуть працювати салони краси, стоматологічні клініки, ремонтні майстерні, а також дозволено відвідувати кладовища

Роботу закладів дозволили за умови дотримання вимог Кабміну

Міська влада Чернівців пом’якшила карантин, відтак з 13 травня можуть працювати салони краси, стоматологічні клініки, ремонтні майстерні, а також дозволено відвідувати кладовища

Відповідне рішення прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє 13 травня пресслужба міської ради.

«Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 13 травня дозволила на території міста Чернівці: надання стоматологічної допомоги, роботу перукарень та салонів краси, ремонтних майстерень побутового обслуговування населення», - йдеться у повідомленні.

Роботу зазначених закладів дозволили за умови дотримання вимог Кабміну.

Міська комісія відмінила також заборону на відвідування кладовищ, залишивши у силі вимогу здійснювати поховання померлих, проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема, участі не більше, ніж 10 людей та забезпечення відстані між присутніми не менше ніж 1,5 метри.

Нагадаємо президент Володимир Зеленський анонсував другий етап пом'якшення карантину в Україні з 22 травня.

Зазначимо, що колишній прем’єр-міністр Арсен Яценюк розкритикував дії влади через те, що медикам в Чернівецькій області досі не виплатили обіцяні надбавки.

Також, за словами Яценюка,  у «найбільш катастрофічній області» критично мало препаратів, необхідних для лікування Covid-19.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що в Україні продовжать карантин після 22 травня.

Метрополітен у містах України почне відкриватися на третьому етапі послаблення карантинних заходів, відкриття метрополітену передбачається в два етапи.

Також головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що масковий режим буде продовжений до кінця карантину і поки в Україні фіксуватимуть 350-500 випадків захворювань на Covid-19 щодня.

Водночас мер Києва Віталій Кличко застеріг, якщо динаміка захворюваності не покращиться, карантинні обмеження у столиці посилять.

Зазначимо, що у понеділок, 11 травня, в Україні розпочався перший етап послаблення карантинних обмежень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: