Стало відомо, скільки протоколів складено на порушників карантину в Києві

Стало відомо, скільки протоколів складено на порушників карантину в Києві
Правоохоронці патрулюють публічні місця, парки та сквери, вулиці Києва

У травні порушення були зафіксовані біля пам’ятників та монументів

Із початку обмежувальних заходів столична поліція склала майже 1200 протоколів на порушників карантину в Києві. Про це міський голова Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Контроль за дотриманням обмежувальних правил покладений на поліцію. Правоохоронці патрулюють публічні місця, парки та сквери, вулиці міста. І вони ж складають протоколи щодо порушників. Ми, звичайно, зверталися і звертаємося щодо необхідності контролю за дотриманням правил, - сказав Кличко. - У столиці досі немає муніципальної поліції, на чому ми наполягаємо вже кілька років. Ні минулий склад парламенту, ні цей так і не ухвалив закон про муніципальну поліцію, яка б забезпечувала правопорядок на вулицях українських міст».

Він зазначив, що з початку травня в столиці склали 86 протоколів щодо порушників. А за святкові дні 8-9 травня - всього 6 протоколів. Тільки за грубі порушення. Розуміючи, що люди втомилися від карантину, патрульні в основному проводили профілактичні бесіди. 

«Людей просили не збиратися великими компаніями, не йти на пікніки в парки та сквери. Але, як ми бачили, подіяло це далеко не на всіх», - сказав мер.

«Основні порушення, за інформацією правоохоронців, були зафіксовані біля пам’ятників та монументів. Там збиралися нечисленні мітинги. У зв’язку з обмеженнями правоохоронці пропускали на територію парків по дві особи із визначеним проміжком часу і з вимогою дотримання дистанції у півтора метри. Та видавали захисні маски тим, у кого їх не було. Рятувальники щогодини проводили дезінфекцію на Алеї Героїв Крут та на території Парку Вічної Слави», - зазначив Кличко.

Нагадаємо, станом на ранок 14 травня, у Києві підтверджено 2012 випадків Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 52 особи.  З початку епідемії у Києві одужали 189 осіб (20 за добу).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: