Нардепа Шахова з коронавірусом повезли у столичну лікарню, а не у районну за місцем проживання

Нардепа Шахова з коронавірусом повезли у столичну лікарню, а не у районну за місцем проживання
Народного депутат Сергія Шахова шпиталізували до Олександрівської лікарні у Києві

У відділенні Обухівської лікарні, що прийматиме хворих на коронавірус, немає апаратів штучного дихання

В Обухівській центральній районній лікарні, у відділенні, що прийматиме хворих на коронавірус, немає апаратів для вентиляції легень.   Цей факт може пояснити, чому народного депутата Сергія Шахова, який захворів на Сovid-19, шпиталізували не за місцем проживання – в Обухівську райлікарню, а до столичної Олександрівської лікарні.

При цьому Обухівська центральна районна лікарня визнана опорною лікарнею Київської області і там наразі відбувається перепрофілізація терапевтичного та дитячого відділення для прийому та лікування інфікованих на COVID-19 хворих у тяжких станах. 

«На даний момент у лікарні немає апаратів штучної вентиляції легень для цих відділень. Апарати є лише у відділенні інтенсивної терапії та в операційних хірургічних відділеннях, де вони так само постійно необхідні, оскільки виконання ургентних хірургічних операцій та надання невідкладної допомоги хворим з іншою патологією потрібно навіть під час епідемії», - наголошують у медзакладі.

Саме тому небайдужі закликали допомогти відділенню для хворих на COVID-19.  Благодійний фонд «Твоя опора» самостійно купує апарат і передає на баланс Обухівської лікарні. У Фонді закликали усіх небайдужих допомогти купити апарат штучної вентиляції легень для лікування інфікованих коронавірусом хворих у тяжких станах. У подальшому цей апарат використовуватиметься для лікування хворих у лікарні за призначенням.

Нагадаємо, станом на 20 березня загальна кількість апаратів штучної вентиляції легень становить у районах Київської області 199 штук, планується закупівля ще близько 50 апаратів.

Тим часом колишній нардеп з округу, де знаходиться Обухівська лікарня, Ігор Кононенко купив для медзакладу, що готується до прийому коронавірусних хворих, пульсоксиметри SHO-6002. Про це відомий політик написав на своїй сторінці у Facebook.

У свою чергу нинішній депутат від цього ж округу Олександр Дубінський у себе у соцмережі ні слова не пише про ситуацію на окрузі щодо готовності медзакладів до пандемії.

Як повідомлялося, 18 березня стало відомо, що нардеп Шахов заразився коронавірусом. Пізніше інфекцію виявили у його дружини.

Сергій Шахов (депутатська група «Довіра») проживає в Обухівському районі Київської області.

У той же день були встановлені 50 осіб, які контактували з Шаховим. Члени комітету Ради з екології самоізолювались.

 Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: