Перша церква на черкаському Лівобережжі залишила Московський патріархат

Перша церква на черкаському Лівобережжі залишила Московський патріархат
За перехід до ПЦУ у Прохорівці проголосувало 250 людей, одна була проти

Отець Сергій розповів, що ще чотири роки тому відмовився поминати на проповідях патріарха РПЦ

Церковна громада села Прохорівка Канівського району Черкаської області переходить із Московського патріархату до Православної церкви України. Про це повідомили в канцелярії митрополита Черкаського і Чигиринського Іоана.

Як зазначається, у Прохорівку вже приїздив священик і написав відповідну заяву.

Панотець Сергій Олексієнко розповів, що ще чотири роки тому відмовилися поминати на проповідях московського патріарха Кіріла.

«Так само не поминаємо і його намісника в Україні Онуфрія. До нашої церковної громади входять жителі двох сіл Канівського району – Прохорівка та Сушки. Днями в Прохорівці зібралося 250  місцевих жителів. Проголосували за перехід до Православної церкви України. Ми є першою громадою на Лівобережжі Черкащини, що оголосила про перехід до Православної церкви України», - зазначив священик.

Водночас відразу кілька громад з Городищенського та Смілянського районів заявили про готовність вийти із підпорядкування Московського патріархату.

Панотець Михайло Негер із церкви села Мліїв каже, що чотирнадцять разів їздив у зону АТО.

«Перед зборами громадян зустрівся із поважними людьми села. Проти не було нікого. На збори прийшло понад двісті осіб. Всі проголосували «за», лише одна дівчина була проти. Та й то вона не проти української церкви. Їй просто подобається богослужіння церковнослов'янською мовою», - розповів священик.

За словами отця Михайла, він ще не подавав прохання про перехід до Української церкви.

«Ми чекали Томосу про незалежність дуже довго. Крім мене збираються перейти священики із Городища та Смілянського району. 2 лютого має відбутися інтронізація Блаженнійшого митрополита Епіфанія. 6 лютого Православну церкву України мають офіційно зареєструвати. Тоді ми всі повеземо документи з протоколами зборів у Черкаси», - стверджує отець Михайло.

Нагадаємо, у Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви. Томос було підписано у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

7 січня у Софії Київській пройшла святкова Різдвяна божественна літургія, на якій вперше показали Томос про автокефалію. Відео церемонії можна подивитися тут.

Церемонія інтронізації глави Православної церкви України Епіфанія може пройти в день його народження, 3 лютого. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: