Письменник Шкляр: Мовні квоти принизливі для нас. Потрібна тотальна українізація

Письменник Шкляр: Мовні квоти принизливі для нас. Потрібна тотальна українізація
Василь Шкляр

На думку Шкляра, саме під час війни ми «маємо право стати самими собою»

Мовні квоти на радіо і телебаченні — це принизливо для України, українські засоби масової інформації мають повністю перейти на державну мову. Таку думку висловив один із найвідоміших письменників України Василь Шкляр в інтерв’ю «Главкому».

«Це квотування є принизливим для нас. Воно свідчить, що нація ще слабка. Не є дорослою. Повинна бути тотальна українізація без всіляких озирань і побоювань. Кажуть, що точиться війна, що нині це питання не на часі. Але я вважаю, що, навпаки, якраз під час війни з Росією ми маємо не тільки моральне, але й священне право стати самими собою, відновлювати історичну справедливість, повертати мову в абсолютно усі сфери життя», — сказав письменник.

Тим ж часом Шкляр зазначає, що, звісно, до якихось певних зрушень квотування призвело.

«Можливо, я не такий спостережливий, але мені кажуть, що на радіостанціях відчутний зсув у бік свого, нашого, рідного. Завдяки тому ми знаємо більше співаків, молодих талановитих гуртів», — сказав Шкляр.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Василь Шкляр: Людина, яка розмовляє російською у нашій державі, завжди буде російським підданим

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: