МОЗ повідомив, які будуть карантинні обмеження з 1 серпня

МОЗ повідомив, які будуть карантинні обмеження з 1 серпня
У зеленій зоні буде обов’язкове виконання усіх правил карантину, які встановлені в країні - масковий режим, соціальна дистанція, використання антисептика - Степанов

З 1 серпня Україну поділять на чотири епідеміологічні зони: зелену, жовту, помаранчеву і червону

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, які будуть правила адаптивного карантину з 1 серпня. Про це йшлося на брифінгу.

Степнанов нагадав про розподіл країни на чотири епідеміологічні зони: зелену, жовту, помаранчеву і червону.

«У кожній з цих зон будуть різні обмеження. Найбільш м'які обмеження будуть стосуватися зеленої зони», - сказав міністр.

Степанов зазначив, що у зеленій зоні залишиться обов’язкове виконання усіх правил карантину, які встановлені в країні - масковий режим, соціальна дистанція, використання антисептика.

«Щодо масових заходів - не більше однієї людини на 5 квадратних метрів. Також обмеження щодо відвідування кінотеатрів або театрів, тобто зали повинні заповнитися не більше, ніж на 50%. Що стосується пересування громадським транспортом, воно може відбуватися у кількості місць, які визначені у технічних характеристиках того чи іншого транспортного засобу», - сказав Степанов.

Глава МОЗ розповів і про перетин кордонів між зеленою та червоною зоною.

«У червоній зоні буде обмежено рух транспорту - міського, міжміського. Будуть встановлені відповідні пости на перетині з зеленої до червоної зони. Ми зараз робимо це на рівні територіально-адміністративних одиниць - це або місто, або район», - зазначив міністр.

Урядовець запевнив, що МОЗ уже має чіткі критерії, як будуть визначатися зони.

«Там чотири критерії, якщо один із цих критеріїв перевищений п'ять днів поспіль, тільки в такому випадку буде зроблено перехід з більш м'якої зони до більш суворої зони. Уся ця інформація буде розміщена на ресурсах МОЗ, будуть відповідно держборди, де ви зможете подивитися у розрізі кожної області, хто до якої зони відноситься у залежності від епідситуації», - додав Степанов.

Нагадаємо, в Україні станом на 29 липня зафіксовано 1022 нових випадків коронавірусу, це на 103 випадки більше, ніж учора (919). Загалом на сьогодні від початку пандемії захворіло 67 597 українців. Одужали 37 394 людини; за минулу добу 650 осіб (вчора 622). Летальних випадків від початку пандемії – 1 650, за минулу добу померло 21 людина (вчора 13).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: