У Києві під будівлею МЗС відбувається акція солідарності з афганськими жінками

У Києві під будівлею МЗС відбувається акція солідарності з афганськими жінками
Учасники принесли під будівлю МЗС яскравий спортивний інвентар, книги, кольорові парасолі та інші речі, які забороняють використовувати «таліби» афганським жінкам
Фото: Укрінформ

Афганськам жінкам заборонили займатися спортом, навчатись у змішаних класах, одягатися за власним бажанням, брати участь у політичному житті країни й навіть працювати

У Києві на Михайлівській площі поблизу будівлі Міністерства закордонних справ відбувається акція на підтримку жінок з Афганістану, повідомляє кореспондент Укрінформ.

Організатором акції є міжнародна правозахисна організація Amnesty International.

«Після приходу Талібану до влади права афганських жінок знову опинилися під загрозою. Заборона займатися спортом, навчатись у змішаних класах, одягатися за власним бажанням, брати участь у політичному житті країни й навіть працювати, – усе ці «нововведення» талібів відкидають Афганістан щонайменше на двадцять років назад і прямо обмежують права та свободи дівчаток і жінок», – констатували організатори заходу.

Акція проходить мирно, учасники принесли із собою ті речі, які таліби забороняють афганським жінкам. Зокрема,

  • взуття на підборах,
  • яскравий одяг
  • та інші символічні предмети.

У руках вони тримають плакати з написами: «Йшов 2021 рік... у афганських жінок знову відбирають фундаментальні права людини», «Моє місце повсюди», «Запитаю у чоловіка, чи можу боротися за свої права».

Активісти мають на меті підтримати жінками Афганістану, які виступають за свої права, та закликають світові уряди вжити заходів для захисту прав жінок і дівчат у цій країні.

Як повідомлялося, таліби у серпні захопили владу в Афганістані і проголосили створення Ісламського емірату Афганістану. Як відомо, бойовики радикального руху «талібан», що захопив владу в Афганістані, стратили чотирьох жителів північно-західної провінції Герат, які були звинувачені у викраденні людей.

Раніше в ООН закликали талібів дозволити дівчаткам ходити до школи.

Нагадаємо, таліби закрили Міністерство у справах жінок і замінили його департаментом, який раніше дотримувався суворих релігійних доктрин.

Також розслідування ВВС виявило, що щонайменше 20 цивільних осіб були вбиті в долині Панджшер в Афганістані, де відбувалися бої між талібами та опозиційними силами.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: