В Офісі президента не задоволені роботою Держслужби етнополітики та свободи совісті

В Офісі президента не задоволені роботою Держслужби етнополітики та свободи совісті
Сергій Трофімов хоче зробити роботу Держслужби етнополітики та свободи совісті прозорою

Перший заступник глави Офісу: «Мені не зрозуміло, чим вони в цій службі займалися, чому і навіщо»

Перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов вважає, що Державну службу етнополітики та свободи совісті створювали для тиску на релігійні організації. Про це Трофімов сказав в інтерв’ю «Главкому».

«Люди пишуть, що в цій історії раніше було задіяне Міністерство юстиції, з цим працювали силовики і т.д. З цією історією треба розбиратися, щоб об’єктивно розуміти, які завдання має вирішувати ця служба», - зазначив перший заступник голови Офісу президента.

Посадовець наголошує, що йому не зрозуміло, «чим вони в цій службі займалися, чому і навіщо». «І це нерозуміння є у багатьох. Наше завдання серед іншого – зробити все прозорим, щоб не було таємниць мадридського двору», - сказав Трофімов.

До відома, Держслужба етнополітики була відновлена Кабміном у червні 2019 року і прийшла на зміну Департаменту у справах релігії і національностей.

Як повідомляв «Главком», оголошений у вересні минулого року конкурс на посаду голови Держслужби етнополітики закінчився безрезультатно. Його «обнулили», виставивши Андрію Юрашу, який з 2014 року очолював Департамент у справах релігій і національностей Міністерства культури, 0,5 бала «за досягнення результатів». До наступного етапу розгляду Кабміном не були допущені ні Юраш, ні його єдиний на той момент конкурент Юрій Решетніков.

Кабмін оголосив з 2 грудня повторний конкурс на зайняття посади голови Державної служби з етнополітики та свободи совісті.

У другому конкурсі здобув перемогу ексголова департаменту у справах релігій і національностей при Міністерстві культури Андрій Юраш, проте уряд проголосував за призначення Олени Богдан головою Держетнополітики

3 березня головою Кабмін призначив головою Державної служби України з питань етнополітики та свободи совісті Олену Богдан, яку раніше рекомендував міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський, бо вона влаштоввувала Офіс президента.

Олена Богдан – соціологиня, доцентка кафедри соціології в Національному університеті «Києво-Могилянська академія», працює як дослідниця у сфері релігієзнавства. Викладає в НаУКМА та Київському політехнічному інституті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: