На Банковій прокоментували ймовірність переносу місцевих виборів

На Банковій прокоментували ймовірність переносу місцевих виборів
Сергій Трофімов сподівається, що місцеві вибори відбудуться восени, бо адміністративно-територіальна реформа вже на завершальному етапі

«Для нас найважливіше – життя та здоров’я людей», - перший заступник глави Офісу президента

Перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов запевнив, місцеві вибори пройдуть восени,  якщо з боротьбою проти поширення коронавірусу буде все добре. Про це посадовець розповів в інтерв’ю «Главкому»,

Трофімов наголосив, що для влади найголовніше - життя та здоров’я людей. «В залежності від того, як розвиватиметься ситуація з коронавірусом, будуть прийняті відповідні рішення. Я, зі свого боку, сподіваюсь, що все буде добре та восени вибори відбудуться, тим більше, що у нас на завершальному етапі адміністративно-територіальна реформа», - зазначив перший заступник голови Офісу президента.

До відома, тільки з 1 березня по 1 квітня 44 країни скасували вибори через поширення коронавірусу, які були заплановані в цей період.

Нагадаємо, відповідно до статті 141 Конституції України чергові вибори сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень відповідної ради чи відповідного голови, обраних на чергових виборах. Таким чином, чергові місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня 2020 року.

Згідно з чинним законодавством Верховна Рада призначає чергові місцеві вибори не пізніше ніж за 90 днів до дня виборів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: