Банкова: Голови ОДА не займатимуться місцевими виборами

Банкова: Голови ОДА не займатимуться місцевими виборами
Сергій Трофімов каже, що підбором кадрів на місцеві вибори займатиметься спеціальна структура, що є у президентської партії

Сергій Трофімов запевняє, вибори – це справа партії президента, а не його адміністративної вертикалі

Перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов запевнив, що голови обласних державних адміністрацій не будуть займатися місцевими виборами восени цього року. Про це чиновник розповів в інтерв’ю «Главкому»,

«У них така колосальна кількість завдань, що їм ще виборами не вистачало займатися», - сказав Трофімов.

За словами першого заступника голови Офіса президента, вибори – це справа партії президента, а не його адміністративної вертикалі.

«У нас є «Зе-команда», у нас є народні депутати, які відслідковують ситуацію на округах», - стверджує посадовець.

За словами Трофімова, підбором кадрів на місцеві вибори займатиметься спеціальна структура, що є у президентської партії.

Водночас посадовець зазначив, що його думка на рахунок кадрів буде важливою з точки зору спадкоємності, бо він займався на президентських та парламентських виборах регіональною частиною. «А так, голова партії Олександр Корнієнко вибудовує всю цю роботу», - наголосив перший заступник голови Офісу президента.

Нагадаємо, відповідно до статті 141 Конституції України чергові вибори сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень відповідної ради чи відповідного голови, обраних на чергових виборах. Таким чином, чергові місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня 2020 року.

Згідно з чинним законодавством Верховна Рада призначає чергові місцеві вибори не пізніше ніж за 90 днів до дня виборів.

До відома, нинішній перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов ще рік тому був виконавчим продюсером студії «95 квартал» і відповідав за кіновиробництво. Сьогодні ж в Офісі президента він обіймає другу за ієрархією посаду після Андрія Єрмака. Головний функціонал Трофімова – очі і вуха президента в регіонах. Саме він опікується підбором кадрів, які Київ відправляє керувати обласними та районними адміністраціями.

Читати більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: