Як припинити війну на Донбасі? Американський експерт назвав головну проблему Адміністрації Зеленського

Як припинити війну на Донбасі? Американський експерт назвав головну проблему Адміністрації Зеленського
На сьогодні президент Зеленський намагається показати світові, що «Росія не готова на домовленості і компроміси», - американський аналітик

«Люди в адміністрації Зеленського думають, що позиція України є слабшою, ніж вона є насправді», Каратницький

Старший науковий співробітник аналітичного центру Atlantic Council і співдиректор програми «Україна в Європі» Адріан Каратницький вважає, що для припинення війни на Донбасі використовувати, так звану, формулу Штайнмайєра вже не треба. Про це аналітик заявив в інтерв’ю «Главкому».

За словами експерта, формула «потрібна була, тоді коли Росія мала велику тактичну і стратегічну перевагу і західний світ боявся розширення цього конфлікту».

«Тепер конфлікт більш стриманий, але воля деяких європейських гравців стала слабшою. Адже раніше було більше бажання підтримувати Україну за рахунок великих компромісів. У результаті дійшло до того, що деякі люди в адміністрації Зеленського думають, що позиція України є слабшою, ніж вона є насправді. Можливо, вони схильні піти на глибші компроміси, ніж треба. Але тут основна проблема в тому, аби Україна сама себе не переграла, щоб не вважала свою позицію слабшою, ніж є насправді», - застерігає Каратницький.

Також аналітик стверджує, що на сьогодні президент Зеленський намагається показати світові, що «Росія не готова на домовленості і компроміси».

«Думаю, що це намагання триматись саме цієї лінії», - заявив американський аналітик. Водночас, Каратницький зазначив, що не може спрогнозувати тенденції, «які будуть у зв’язку з такою поведінкою Зеленського, «адже Путін ще не настільки відчув ефект санкцій і ослаблення російської економіки, щоб потребувати якогось компромісу».

«Я більше вірю в сильну позицію українського народу проти надання перманентного статусу анклаву всередині України. На Банковій теж розуміють і відчувають настрої активного громадського занепокоєння. Тому ефект вулиці теж впливає», - запевняє Каратницький.

За словами аналітика, в Україні, за розрахунками американських науковців, для «впливу вулиці» достатньо близько півтора мільйона пасіонаріїв.

«Це дуже реально. Адже ми бачили подібні мобілізації. І я впевнений, що влада це усвідомлює. І хоча люди часто скаржаться, що на Банковій не бачать «червоних ліній», я думаю, що там ці «червоні лінії» відчувають і розуміють настрої суспільства. Розуміють, що патріотичне суспільство має бути на їхній стороні. Бо це є ядро безпеки самої держави. Тому я впевнений, що вони не підуть на занадто глибокі компроміси, які могли б нашкодити цілісності України», - вважає Каратницький.

Як повідомлялося, Нормандська зустріч відбудеться 9 грудня у Парижі.

Читайте більше: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: