«З ким поведешся». МЗС відреагувало на заяву Шредера щодо українського посла

«З ким поведешся». МЗС відреагувало на заяву Шредера щодо українського посла
Шредер обізвав українського посла Андрія Мельника через інтерв'ю берлінській газеті Tagesspiegel на початку травня, в якому дипломат піддав критиці заклики ексканцлера до зняття санкцій з Росії

Цей коментар Шредера – застереження для інших прихильників РФ в Європі: не водіться з російськими грошима! - Боднар

Заступник голови міністра закордонних справ України Василь Боднар назвав «підлою» і «низькою» заяву колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера, який обізвав українського посла карликом. Таку позицію Боднар висловив у своєму Facebook.

«Дуже підленько і низько, як для ексканцлера Німеччини, але як кажуть, «з ким поведешся, від того й наберешся». Цей коментар Шредера – застереження для інших прихильників РФ в Європі: не водіться з російськими грошима! А нашого Посла в образу не дамо!», - написав Василь Боднар.

Користувачі соцмереж у коментарях до посту Боднара попросили нагадати Шредеру про німецького карлика, який колись подружився з Москвою.

screenshot_15_03

Як повідомлялося раніше, колишній канцлер Німеччини і голова ради директорів компанії «Роснефть» Герхард Шредер завів подкаст і у першому випуску образив посла України в Німеччині Андрія Мельника.

«Не варто докучати одне одному санкціями. Я намагався вказати, що це справедливо й по відношенню до Росії. Чому тоді чи то посол, чи то колишній міністр закордонних справ, якийсь карлик з України, мене критикує?», - запитав Шредер.

Шредер обізвав українського посла Андрія Мельника через інтерв'ю берлінській газеті Tagesspiegel на початку травня, в якому дипломат піддав критиці заклики ексканцлера до зняття санкцій з Росії, введених за її дії проти України.

Нагадаємо, Шредер запропонував зняти санкції з Росії, запроваджені у відповідь на незаконну анексію нею Криму та збройну агресію на сході України, через їх, нібито, неефективність. 

Раніше у відповідь на заяву Шредера, що Крим ніколи не повернеться до складу України, Мельник запропонував йому парі: «А що стосується безсоромної тези пана Шредера про те, що «жоден російський президент ніколи не віддасть Україні Крим», то хотілося б оголосити цьому 76-річному експолітику та топ-лобісту Кремля своєрідне парі: ще за його життя Крим неодмінно повернеться у лоно матері-України. Це так само очевидно, як і те, що сонце встає на Сході і сідає на Заході», – сказав посол.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: