В останню мить свого життя біг до пораненого бійця. Згадаймо хокеїста та вчителя Олексія Логінова

В останню мить свого життя біг до пораненого бійця. Згадаймо хокеїста та вчителя Олексія Логінова
Спортсмен віддав життя за незалежність України
фото з відкритих джерел

Воротар хокейної команди добровільно став на захист Батьківщини

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам’ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Олексія Логінова.

23-річний ексворотар білоцерківського «Білого Барса» Олексій Логінов загинув у боротьбі з окупантами 8 листопада цього року на Луганщині.

«У свій останній момент життя біг до пораненого бійця, у той момент біля нього розірвався артилерійський снаряд», — повідомили про смерть Олексія в КНУ, де він навчався.

На війні загинув призер чемпіонату України з хокею – Олексій Логінов
На війні загинув призер чемпіонату України з хокею – Олексій Логінов
фото з відкритих джерел

Олексій Логінов народився 25 листопада 1999 року в Києві. Хлопець був вихованцем знаменитої школи «Сокола», з яким 2015-го став бронзовим призером чемпіонату України U17. Далі голкіпер потрапив у систему київської «Крижинки», а у 2017-му дебютував у дорослому чемпіонаті України зі столичними «Крижаними Вовками».

У наступному сезоні Логвінов став чемпіоном України серед молоді (U20) у складі «Білого Барса», а також зіграв два матчі у дорослому національному чемпіонаті, чим допоміг білоцерківцям здобути «бронзу». Згодом Логінов перебував у системі іншої київської школи «Крижинка», а у 2017-му дебютував у дорослому чемпіонаті України за столичних «Крижаних Вовків». Зігравши за команду один матч, Олексій перебрався у «Білий Барс», з яким став чемпіоном України-2018 серед молоді (U20) і, зігравши два матчі в дорослому національному чемпіонаті, долучився до здобуття білоцерківцями бронзи.

Олексій був студентом географічного факультету Київського національного університету імені Шевченка, у 2022-му закінчив магістратуру Інституту міжнародних відносин. Олексій після здобуття вищої освіти встиг попрацювати вчителем географії в школі № 317 міста Києва. Після початку повномасштабної війни Олексій добровольцем увійшов до лав Збройних сил України. Він був єдиною дитиною в сім’ї.

Похорон Олексія Логінова відбувся у четвер, 16 листопада, на Лук’янівському цвинтарі. Загиблому 25 листопада мало виповнитися 24 роки.

«Загинула найрідніша мені людина мій син Олексій – Олексій Олександрович Логінов-Доля, шалено хоробрий воїн. Загинув під час виконання найскладнішого бойового завдання. Він – Людина з великої літери, неймовірна людина. За ствердженням його побратимів, він завжди погоджувався виконувати найважчі завдання. Хлопці казали, що він навчив їх слухати важку музику та сміятися...» – поділився батько військового.

Олексій Логінов загинув у 23 роки
Олексій Логінов загинув у 23 роки
фото з відкритих джерел

«Олексій був справжнім патріотом, який свідомо став на захист мирного майбутнього рідної України. Він завжди залишиться в наших серцях чудовою людиною, яка несла добро і радість, дарувала усмішки й віру усім навколо. Вічна пам’ять справжньому герою!» – зауважили колеги Олексія.

«Главком» долучається до хвилини мовчання. Ми вшановуємо памʼять усіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам’яті та схиляємо голови у скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи світлу пам’ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави: усіх військових, цивільних та дітей, усіх, хто загинув в боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села.

Читайте також: У боях за Бахмут загинув чемпіон України з хокею

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Антон Стриков загинув 18 листопада 2022 року у бою під Бахмутом
Вмикав гімн України над позиціями ворога. Згадаймо аеророзвідника Антона Стрікова
Андрій пішов на фронт ще у 2014-му
Загинув за тиждень до ротації. Згадаймо Героя України Андрія Сороку
Ігор Суботяк поїхав на фронт у перші дні війни
Повернувся з Фінляндії воювати за Україну. Згадаймо Ігоря Суботяка
На захист України Микола став до лав ЗСУ навесні 2022 року
Учитель-«обіймашка» пішов на фронт, аби повернути Крим. Згадаймо Миколу Кондратюка
Вікторія боронила Батьківщину у складі 47-ої окремої механізованої бригади «Маґура»
Захищала Україну з 2019 року. Згадаймо 52-річну Вікторію Дарій з Луганщини
Денис загинув під час контрнаступу на Херсонщині
Повернувся на фронт попри тяжке поранення. Згадаймо Героя України Дениса Самофала з Донеччини
Валерія навчалася в коледжі та працювала у піцерії
Загинула через ворожий удар по піцерії у Краматорську. Згадаймо 17-річну Валерію Сімоннік
Юрій Олійник працював на 24 каналі, але у перші дні війни пішов на фронт
Воював в АТО та любив гори. Згадаймо фотографа та телеоператора Юрія Олійника
Дмитро завжди вважав, що бути готовим до захисту своєї Батьківщини та стати до зброї за потреби – його обов’язок як громадянина України
Історик, який міг досягнути висот у науці, проте обрав шлях воїна. Згадаймо Дмитра Євдокимова
Дата публікації новини: