ДТЕК забезпечує безперебійну роботу Криворізької та Луганської ТЕС попри зупинку РФ поставок вугілля

ДТЕК забезпечує безперебійну роботу Криворізької та Луганської ТЕС попри зупинку РФ поставок вугілля
29 жовтня стало відомо про обмеження Росією поставок вугілля в Україну

Луганська ТЕС є єдиним великим генеруючим джерелом електроенергії для контрольованої Україною частини Луганщини

Компанія ДТЕК оптимізує роботу Криворізької та Луганської ТЕС після рішення Росії обмежити поставки антрацитового вугілля в Україну та шукає альтернативні джерела постачання.

Про це йдеться в повідомленні компанії «ДТЕК Енерго».

«ДТЕК Енерго» докладає усіх зусиль для забезпечення стабільності та надійності української енергосистеми, особливо в період опалювального сезону», – йдеться в заяві компанії.

У зв’язку з обмеженням щодо імпорту палива, найближчим часом на Криворізькій ТЕС планується робота 1 та 3 енергоблоків.

«Станція продовжує забезпечувати вклад в роботу енергосистеми України та теплопостачання регіону. Наразі компанія також опрацьовує варіанти закупівлі вугілля марок А/П для потреб Криворізької ТЕС за кордоном, але поки що підтверджених домовленостей немає», – повідомили в компанії.

Луганська ТЕС, яка є єдиним великим генеруючим джерелом електроенергії для контрольованої частини Луганської області, найближчим часом буде переведена на роботу одним енергоблоком задля економії палива. Станція продовжує забезпечувати стабільне енерго- та теплопостачання регіону.

Єдиний шлях постачання вугілля на станцію проходить лише залізницею з території РФ, оскільки фізично не існує залізничних під'їздів до Луганської ТЕС по території, що контролюється українською владою.

Нагадаємо, 29 жовтня стало відомо про обмеження Росією поставок вугілля в Україну.

ДТЕК заключив контракти на імпорт близько 0,5 млн тонн вугілля з США.

Станом на 1 листопада запас вугілля на українських ТЕС складав близько 600 тис. т, що в 4 рази менше передбаченого Міненерго графіку.

Основні проблеми з нестачею вугілля відчувають державні ТЕС компанії «Центренерго», запасі вугілля на яких менше 100 тис. т.

Дефіцит вугілля виник через штучно занижені ціни на вугілля навесні–влітку 2021 року, коли ТЕС працювали нижче собівартості. Ситуацію вдалося виправити в серпні 2021 року і приватні ТЕС начала активно імпортувати вугілля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: