Ексміністр: розрекламоване урізання зарплат чиновників до 47 тисяч – маніпуляція

Ексміністр: розрекламоване урізання зарплат чиновників до 47 тисяч – маніпуляція
Жоден орган влади не скоротив видатки на оплату праці: у Верховної Ради були 1,2 млрд – так вони і залишились, був у Офісу президента мільярд – він і залишився, - Розенко

Ексміністр соцполітики пояснює, чому обіцянка економити на чиновниках немає жодного стосунку до реальності

Колишній міністр соціальної політики Павло Розенко вважає маніпуляцією та піаром розрекламоване урізання зарплат чиновників до 47 тис. грн, бо реального скорочення не відбулося. Про це ексурядовець сказав в інтерв’ю «Главкому».

За словами Розенка, жоден орган влади не скоротив видатки на оплату праці. «От були у Верховної Ради 1,2 млрд – так вони і залишились, був у Офісу президента мільярд – він і залишився», - навів цифри ексурядовець.

Розенко зазначив, що попередній уряд у 2014 році під час подібної кризи скоротив заробітні плати всім чиновникам, нардепам, міністрам, їхнім заступникам в три рази – з 18 тисяч до не більше шести.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський запропонував через карантин внести до державного бюджету зміни про скорочення державних зарплат для чиновників до 47 тис. грн.

Нагадаємо, 13 квітня на позачерговій сесії Верховна Рада прийняла зміни до бюджету-2020.

Зокрема, у новому документі йдеться про те, що капітальні видатки центральних органів виконавчої влади на зменшені на понад 1 млрд грн. Окрім того, до завершення карантину, починаючи вже з 1 квітня зарплата державних чиновників не повинна перевищувати 47 тисяч гривень. Це стосується суддів, народних депутатів, прокурорів, працівників НБУ, ЦВК та багатьох інших чиновників.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: