Кількість нових безробітних в Україні сягає 2 млн осіб, - ексміністр

Кількість нових безробітних в Україні сягає 2 млн осіб, - ексміністр
Людям, які знаходяться в неоплачуваних відпустках, влада взагалі нічого не пропонує, - ексміністр

«Йде скорочення не просто людей, а робочих місць і вакансій», - пояснює Розенко

Колишній міністр соціальної політики Павло Розенко вважає, що система держави з захисту від безробіття не працює. Про це ексурядовець розповів в інтерв’ю «Главкому».

За словами ексміністра, влада пишається, що підтримає людей, які втратили роботу аж однією тисячею гривень, що є мінімальною виплатою з безробіття, а середній розмір допомоги складає 1600 грн. «Цього реально достатньо для працездатної людини, яка зараз опинилась в унікальній ситуації: у неї немає альтернативи, бо йде скорочення не просто людей, а робочих місць і вакансій. Тобто нема можливості навіть десь підробити копійку», - наголошує Розенко.

Ексурядовець додає, що людям, які знаходяться в неоплачуваних відпустках, влада взагалі нічого не пропонує. «Трамп сказав, що будуть виплачувати $1200 всім громадянам США, які сплачували страхові внески. Японія, Іспанія також йдуть подібним шляхом для тих, хто раніше легально працював. А у нас цього нічого немає, крім тез, що сидіть вдома та наводьте порядок на балконах. А категорія тих, хто знаходиться в неоплачуваних відпустках, буде більшою, ніж безробітних», - каже Розенко.

За підрахунками ексурядовця, загалом без роботи опиняться півтора-два мільйони українців і «серед них ті, що не матимуть статусу безробітних, – взагалі залишились без засобів існування».

До того ж, Розенко зауважує, що аби отримати статус безробітного, зараз треба здати та відсканувати купу документів.

«І от вам ціна статистики: влада каже, що за три тижні карантину статус безробітного отримали на 70 тисяч людей більше, ніж було до карантину. А  Торгово-промислова палата говорить, що реальна кількість тих, хто втратив роботу, складає від півтора до двох мільйонів», - обурюється ексміністр.

Як повідомлялося, за місяць карантину в Україні «армія» безробітних збільшилася удесятеро.

Також через масові звернення у Центрах зайнятості колапс. Вони завалені заявами.

В Україні на ринку праці зникли майже всі нові вакансії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: