Уряд скоротив вдвічі цьогорічний бюджет Інституту нацпам’яті

Уряд скоротив вдвічі цьогорічний бюджет Інституту нацпам’яті
Через скорочення бюджету зупиниться реконструкція Галузевого державного архіву УІНП, а також зменшаться видатки на створення Музею Революції Гідності

Бюджет УІНП на 2020 рік скоротили з 129 млн до 65 млн грн

Український інститут національної пам’яті повідомив, що його бюджет на 2020 рік скоротили вдвічі – зі 129 млн до 65 млн грн. Про це йдеться у пресрелізі організації.

Зазначається, що через скорочення бюджету зупиниться реконструкція Галузевого державного архіву УІНП , а також зменшаться видатки на створення Музею Революції Гідності та на окремі проєкти Українського інституту національної пам’яті.

.png_57

Відповідно до оновленого державного бюджету з 65,1 млн грн:

  • на програму «Керівництво та управління у сфері відновлення та збереження національної пам’яті», яка включає видатки на оплату праці співробітників Інституту, утримання історичної будівлі, оренду приміщень, соціологічні дослідження, господарські та інші потреби, виділено 29,9 млн грн (замість 32 млн грн);
  • замість трохи більш як 9 млн грн на проєкти Українського інституту національної пам’яті наразі передбачено 7 млн грн;

«У такий турбулентний час не можна нехтувати питаннями гуманітарної безпеки та недооцінювати значення «м’якої сили». Ми сподіваємося реалізувати більшість запланованого на 2020 рік. Так ми видамо заплановані книги, знімемо відеоролики про історичні події, проведемо наукові та освітні заходи, втілимо ряд популяризаційних ініціатив, а також збережемо партнерів, з якими налагодили співпрацю і досягли попередніх домовленостей», – пояснив голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович.

Щодо фінансування діяльності Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності та Галузевого державного архіву УІНП», то для них залишили 35,1 млн грн (замість майже 97 млн грн):

  • Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності майже повністю зберігає виділене на 2020 рік фінансування основної діяльності, яке складе 23,9 млн грн замість 26 млн.
  •  Галузевий державний архів Українського інституту національної пам’яті втратив 57,6 млн грн, раніше виділених на реконструкцію приміщення, яка в цьому році не відбудеться. Збережене фінансування передбачає лише оплату праці працівників, розрахунок за експертизу проєкту реконструкції, видатки на оренду та утримання офісу.

Фінансування програми будівництва об’єктів загальнодержавного значення у сфері культури, в якій були передбачені кошти й на будівництво другої черги Меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору та Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності, зменшилося з 554 млн грн до 100 млн грн.

Нагадаємо, 13 квітня Верховна Рада на позачерговому засіданні проголосувала за зміни до бюджету-2020, а президент підписав закон 18 квітня.

Цифри у новині з точністю до десятків тисяч наведені з Додатку 3 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: