Кабмін пропонує вдвічі зменшити зарплату чиновникам, які отримують понад 47 тис. гривень

Кабмін пропонує вдвічі зменшити зарплату чиновникам, які отримують понад 47 тис. гривень
Денис Шмигаль пропонує урізати зарплату топчиновникам

Топчиновники мають «затягнути паски», – вважає Шмигаль

Кабінет міністрів запропонував у два рази урізати зарплату чиновникам, у яких вона вище десяти мінімальних зарплат (47 тис. грн) на час пандемії коронавірусу.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

 «Уряд пропонує, щоб до кінця 2020 року чиновники, які мають заробітну плату понад 10 «мінімалок» (зараз 47 тисяч гривень), отримували тільки половину. Виняток – працівники, задіяні у заходах боротьби з COVID-19 та заходах з нацбезпеки та оборони».

 Денис Шмигаль зазначив, що на час пандемії та боротьби з коронавірусом Кабінет Міністрів чітко розставляє пріоритети. «Ми будемо підтримувати людей та бізнес. Водночас, топчиновники мають розуміти ситуацію та «затягнути паски»», – заявив прем’єр-міністр.

 За словами Дениса Шмигаля, уряд хоче на 30% зменшити розмір оплати праці й винагороди керівникам та членам наглядових рад держпідприємств та держкомпаній. «Отже, почнемо перегляд Держбюджету з себе», – сказав глава уряду.

Нагадаємо, Кабмін направив керівництву ВР пропозиції щодо змін видаткової частини Держбюджету-2020, які, зокрема, містять скорочення видатків на проведення земельної реформи на 25 млн грн та скасування підтримки сільгоспвиробників у розмірі 4 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: