Конкурс на розробку газового шельфу завершився скандалом. Учасник від Азербайджану заявив про порушення

Конкурс на розробку газового шельфу завершився скандалом. Учасник від Азербайджану заявив про порушення

Результати конкурсу на право видобування нафти та газу на ділянці «Дельфін» можуть бути оскаржені будь-яким учасником, вважають в Socar

Учасник конкурсу на розробку морської ділянки «Дельфін» в українській акваторії Чорного Моря на умовах СРП Caspian Drilling Company (група Socar) відмовилася від участі в конкурсі СРП по «Дельфіну».

Про це йдеться в листі CDC на ім'я міністра Ігоря Насалика, повідомляє видання «Нефтерынок».

«Наше підприємство вважає недоцільним інвестувати в даний проект через наявність високих юридичних ризиків, оскільки через порушення процедури оголошення переможців конкурсу будь-який учасник може оскаржити результати конкурсу. Просимо вважати заявку подану 12 червня недійсною », - відзначили в компанії.

Нагадаємо, сьогодні голова Black Sea Trident Ілля Пономарьов повідомив, що його компанія перемогла конкурс.

До того ж він вважає, що Black Sea Trident може отримати державний захист США у разі агресії росіян. «У нас єдиного з учасників конкурсу є можливість отримати державний захист США (через OPIC, Корпорацію закордонних приватних інвестицій), тому що ми і за формою, і за акціонерами американська компанія. Але ми не очікуємо серйозних проблем, тому що весь блок знаходиться не на спірних ділянках шельфу», – зазначив Пономарьов.

Як повідомлялось, конкурсна комісія виставила однакову кількість балів (170 балів) на заявки Caspian Drilling International і Trident Black Sea. Остання начебто запропонувала найкращі умови поділу виробництва. Таким чином, мінімальна частка держави в прибутковому видобутку становить 30% при видобутку 1 млн тонн нафтового еквівалента на рік (в залежності від обсягу видобутку частка держави зростає і досягає 70% з показником 20 млн тонн н.е. в рік). У той же час найвища частка компенсаційної продукції становить 60%.

Trident Black Sea - спеціально створена під конкурс компанія, яка на 90% належить Trident Acquisitions Corp і ще на 10% - ірландської San Leon Energy, яка веде видобуток в Албанії, Ірландії, Нігерії, Польщі та Іспанії, маючи портфоліо з 17 ліцензій в цих країнах. Крім того, є власний флот для проведення сейсмічних досліджень.

При цьому San Leon Energy належить на 71,59% компанії з управління активами Toscafund Asset Management LLP, нігерійської компанії Midwestern Oil & Gas Company Limited, а також британської компанії OWG PLC.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: