Мінфін: Україна отримає від МВФ 1,4 млрд доларів до 25 грудня

Мінфін: Україна отримає від МВФ 1,4 млрд доларів до 25 грудня
Програма stand-by допоможе Україні підтримувати макростабільність в найближчі роки, пояснили у Міністерстві фінансів

Рішення про подальші транші прийматиметься у травні та в листопаді 2019 року

Україна отримає перший транш нового кредиту від Міжнародного валютного фонду до 25 грудня 2018 року.

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

«Щойно у Вашингтоні Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення про відкриття для України нової 14-місячної програми підтримки економічної політики stand-by (SBA). Загальний обсяг програми - 3,9 млрд доларів.

Перший транш обсягом 1,4 млрд доларів має надійти в Україну до 25 грудня. Рішення про подальші транші прийматиметься у травні та в листопаді 2019 року під час перегляду успіхів України у виконанні умов Меморандуму», - йдеться у повідомленні Мінфіну.

Зазначається, що програма stand-by допоможе Україні підтримувати макростабільність в найближчі роки, коли країна змушена долати низку викликів, спричинених російською агресією, президентськими і парламентськими виборами в 2019 році та необхідністю забезпечити пікові виплати за зовнішнім боргом.

«МВФ – це якірний кредитор для інших офіційних кредиторів України, які вже зараз надають нам кредити на особливих умовах, недоступних на ринку. В той час як кошти МВФ збільшують резерви НБУ, кошти СБ та ЄС надходять в бюджет України і допомагають нам забезпечити макрофінансову стабільність – а це особливо важливо напередодні складного виборчого року», - заявила міністр фінансів України Оксана Маркарова.

Як відомо, у вівторок пізно ввечері Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила програму допомоги stand-by для України на 14 місяців на загальну суму $3,9 млрд.

18 грудня МВФ проводив засідання щодо нової програми stand-by для України.

До слова, у вівторок Україна отримала від Світового банку фінансові гарантії на $750 мільйонів.

Напередодні президент повідомив, що Україна отримає кредитні гарантії Світового банку до кінця року. За його словами, отримання кредиту під гарантії Світового банку дозволить збільшити золотовалютні резерви України до 20 мільярдів доларів. Станом на початок грудня золотовалютні резерви складали 17,71 мільярда доларів.

Також Порошенко провів зустріч з президентом Європейського банку реконструкції і розвитку. Глава держави запропонував ЄБРР долучитися до фінансування цільових програм соціально-економічного розвитку українського Приазов'я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: