Україна отримала від Світового банку фінансові гарантії на $750 мільйонів

Україна отримала від Світового банку фінансові гарантії на $750 мільйонів
Світовий банк надав Україні кредитні гарантії

Отримання кредиту під гарантії Світового банку дозволить збільшити золотовалютні резерви України до 20 мільярдів доларів

Президент Петро Порошенко вітає рішення Ради директорів Світового банку про надання Україні фінансової гарантії на суму $750 млн.

Про це він повідомив у Facebook.

«Це не лише важливий сигнал твердої підтримки нашої держави. Це також чітке визнання з боку авторитетної фінансової інституції нашого відчутного прогресу на шляху реформ, зокрема у фінансовому секторі. Такі рішення, як сьогоднішнє, додають впевненості у тому, що ми йдемо правильним шляхом», - зазначив Порошенко.

Напередодні президент повідомив, що Україна отримає кредитні гарантії Світового банку до кінця рокуЗа його словами, отримання кредиту під гарантії Світового банку дозволить збільшити золотовалютні резерви України до 20 мільярдів доларів. Станом на початок грудня золотовалютні резерви складали 17,71 мільярда доларів.

Також Порошенко провів зустріч з президентом Європейського банку реконструкції і розвиткуГлава держави запропонував ЄБРР долучитися до фінансування цільових програм соціально-економічного розвитку українського Приазов'я.

Слід додати, що сьогодні, 18 грудня, МВФ проводить засідання щодо нової програми stand-by для України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: