МВФ сьогодні проведе засідання щодо нової програми stand-by для України

МВФ сьогодні проведе засідання щодо нової програми stand-by для України
18 грудня МВФ проводить засідання Фонду

За результатами Фонд видасть офіційну заяву, де все буде вказано детально, - йдеться в повідомленні

Виконавча рада МВФ збирається у штаб-квартирі Фонду для того, щоб прийняти рішення про запуск нової програми кредитування stand-by для України, а також завершення програми розширеного фінансування EFF.

Рішення буде оприлюднено в офіційній заяві Фонду в той же день після засідання, повідомило джерело у МВФ, пише Укрінформ.

«За планом, зустріч Виконавчої ради має відбутися після обіду (за часом по Вашингтону – ред.)», - зауважив співрозмовник агентства. Водночас, він підкреслив, що тривалість засідання залежить від характеру обговорень.

«За результатами Фонд видасть офіційну заяву, де все буде вказано детально», - зазначило джерело.

Як відомо, минулого тижня, відповідаючи на запитання ЗМІ, у МВФ підтвердили, що засідання Виконавчої Ради по новій програмі для України відбудеться за розкладом, 18 грудня. При цьому, у Фонді поінформували, що Рада визначить обсяг і дату першого траншу, який у Києві очікують у цьому місяці, а також загальну кількість та розміри наступних траншів для України.

При цьому, у Фонді дали зрозуміти, що остання ескалація з боку Росії, а також розвиток ситуації, зокрема, введення воєнного стану в десяти областях України, не стануть на заваді подальшій взаємодії МВФ з українським урядом.

Як повідомлялося, 19 жовтня МВФ і офіційний Київ дійшли згоди про запровадження нової програми кредитування української економіки Stand-By замість програми розширеного фінансування EFF. Обсяг нової програми становить 3,9 млрд доларів США.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: