МВФ схвалив нову програму співпраці з Україною на $3,9 млрд

МВФ схвалив нову програму співпраці з Україною на $3,9 млрд
Нова програма допомоги stand-by для України розрахована на 14 місяців

Президент України запевнив, що виділення $1,4 млрд першого траншу відбудеться вже найближчим часом

Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила програму допомоги stand-by для України на 14 місяців на загальну суму $3,9 млрд.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив президент України Петро Порошенко.

Він зазначив, що схвалено також рішення про виділення у рамках цієї програми першого траншу на $1,4 млрд, що відбудеться вже найближчим часом

«Це рішення Фонду є ще одним важливим сигналом про визнання нашого беззаперечного прогресу у макроекономічній стабілізації та доказом успіху в реформаторських зусиллях. Такі рішення провідних світових фінансових інституцій забезпечують сталість нашого впевненого руху і зміцнюють стійкість України на фоні складних внутрішніх і зовнішніх викликів», - написав Порошенко.

Як відомо, 18 грудня МВФ проводив засідання щодо нової програми stand-by для України.

До слова, сьогодні Україна отримала від Світового банку фінансові гарантії на $750 мільйонів.

Напередодні президент повідомив, що Україна отримає кредитні гарантії Світового банку до кінця рокуЗа його словами, отримання кредиту під гарантії Світового банку дозволить збільшити золотовалютні резерви України до 20 мільярдів доларів. Станом на початок грудня золотовалютні резерви складали 17,71 мільярда доларів.

Також Порошенко провів зустріч з президентом Європейського банку реконструкції і розвиткуГлава держави запропонував ЄБРР долучитися до фінансування цільових програм соціально-економічного розвитку українського Приазов'я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: