Біля Чорнобиля вдалося зняти унікальну тварину (фото)

Біля Чорнобиля вдалося зняти унікальну тварину (фото)
Тривалість життя європейської козулі в дикій природі – до 12 років
фото: Сергій Домашевський/facebook

Спіробітник Чорнобильського заповідника зустрів козулю кремового кольору

Біля Чорнобиля зазнімкували унікальну тварину. Спіробітник Чорнобильського заповідника зустрів козулю кремового кольору. Про це Сергій Домашевський написав у Facebook та виклав відповідне фото.

«Ось такий кремовий екземпляр козулі зустрівся мені сьогодні. Окр. м. Чорнобиль, 16.02.2022», – йдеться у повідомленні під фото.

У дикій природі козуля живе в мішаних і листяних лісах і в лісостепах. У хвойних лісах вони зустрічаються рідко, тільки в тому випадку, якщо у хвойному лісі росте листяний підлісок. Козулі уникають суцільних лісів, тримаються галявин і околиць лісів.

фото: Сергій Домашевський/facebook фото: Сергій Домашевський/facebook

У дикій природі раціон дикої козулі складається з 900 видів рослин. Більша частина раціону складають листя вічнозелених або листопадних дерев; 1/4 складають дерева, чагарники й напівчагарники. У зимовий період козуля може урізноманітнити свій раціон мохами, лишайниками, папоротями й грибами.

Нагадаємо, на Київщині виявлено небезпечну хворобу тварин. Як повідомлялося, у Вінниці, неподалік від входу до автовокзалу виявили двох мертвих собак. Одна із тварин була зі слідами крові. За цим фактом поліція розпочала розслідування, встановлюють обставини загибелі тварин і осіб, причетних до злочину.

До слова, у Кропивницькому собаки допомагають у реабілітації дітей з інвалідністю. Це собаки кінологів із поліції області. Для занять обирають дружелюбних і лагідних тварин, такий вид реабілітації називається каністерапія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: