Депутати віддали під будівництво 4 га зеленої зони Києва

Депутати віддали під будівництво 4 га зеленої зони Києва

Проект рішення про розірвання договору із забудовником не знайшов підтримки у Київраді

Київрада не підтримала пропозицію депутатів з фракції «ВО «Свобода» розірвати договори оренди на земельні ділянки по вул. Макарівській у Шевченківському районі Києва. Таким чином, земля залишилася в розпорядженні приватного підприємства, яке, ігноруючи Генплан Києва, має намір побудувати на території зеленої зони багатоповерховий житловий комплекс. Свободівці пропонували організувати тут парк.

Про це KV стало відомо в ході засідання Київради, яке відбулося 11 жовтня.

Під час засідання депутати розглянули проект рішення «Про розірвання договорів оренди земельних ділянок від 21 квітня 2008 року, між Київрадою і ПП «Будівельна компанія «Сомпекс» для будівництва, експлуатації та обслуговування житлово-офісного комплексу з об'єктами соціальної інфраструктури та підземним паркінгом на вул. Макарівській у Шевченківському районі Києва і надання цим земельним ділянкам статусу парку відпочинку».

Проект рішення пропонує в односторонньому порядку розірвати договори оренди землі на 4 ділянки площею 4,2 га. Згідно з документом, цій території потрібно було надати статус парку відпочинку і передати на баланс КО «Київзеленбу».

Згідно з пояснювальною запискою до проекту рішення, підставою для розірвання договорів оренди на 4 ділянки по вул. Макарівській є те, що частина цієї території належить до зеленої зони Києва, а також - знаходиться в межах історичного ареалу Києва (Історичний ландшафт київських гір і долини Дніпра), де капітальне будівництво заборонено Генеральним планом.

Також в пояснювальній записці зазначено, що в 2014 році Київрада вже погодила рішення про розірвання договорів оренди на ці ділянки. Однак, пізніше орендарю вдалося оскаржити дане рішення в суді. Після того, як компанія оплатила заборгованість по оренді, земля, фактично, була їй повернута.

Суб'єктами подання проекту рішення про розірвання договорів з ПАТ «Будівельна компанія «Сомпекс» є депутати Київради від «Свободи »Святослав Кутняк, Прохор Антоненко та Іван Картавий.

У підсумку проект рішення не був прийнятий: отримав у свою підтримку тільки 50 голосів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: