Гендиректор Yasno спрогнозував, яка ситуація зі світлом буде в Києві на вихідних

Гендиректор Yasno спрогнозував, яка ситуація зі світлом буде в Києві на вихідних
Через морози можуть ставатися і локальні аварії на електромережі
фото ілюстративне

На вихідних, найбільш імовірно, відключення будуть чітко за графіком

Відсьогодні на декілька діб синоптики прогнозують значне похолодання. У зв’язку з цим українці можуть отримати менше електроенергії. Про це повідомив гендиректор постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко.

«Сьогодні Київ відключали за графіками. Зазвичай на вихідні у колег є можливість подавати більше електроенергії для споживання. Цей вікенд не мав би бути виключенням, але є одне але. Погода. Відсьогодні на декілька діб прогнозують значне похолодання. Я вже говорив: кожні -5 градусів на вулиці – це +250 МВт до споживання», – йдеться в повідомленні.

Коваленко зазначив, що обсяги, які зараз надаються населенню, «взагалі не дають змоги розігнатися і розраховувати на якісь додаткові мегавати». Тому на вихідних, найбільш імовірно, відключення будуть чітко за графіком, хоча раніше субота-неділя могли проходити без відключень або з мінімальними.

«Пам'ятайте, що через морози можуть ставатися і локальні аварії. Тому будьте уважними. Обережно використовуйте електроприлади і не вмикайте в розетку все одразу», – додав він.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що українці мають бути готовими для поновлення аварійних відключень світла вже найближчим часом. Оскільки росіяни можуть завдати нових ракетних ударів по цивільній та енергетичній інфраструктурі.

Читайте також: На Київ насуваються морози: як готується столична влада

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: