Ворог готовий знову вдарити по енергетиці: Шмигаль звернувся до українців

Ворог готовий знову вдарити по енергетиці: Шмигаль звернувся до українців
Голова уряду нагадав, що сьогодні очікується суттєве похолодання
фото з відкритих джерел

Шмигаль: «Ворог готовий завдати чергового ракетного удару по цивільній та енергетичній інфраструктурі»

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що українці мають бути готовими для поновлення аварійних відключень світла вже найближчим часом. Оскільки росіяни можуть завдати нових ракетних ударів по цивільній та енергетичній інфраструктурі. Про це Шмигаль повідомив під час засідання уряду.

«Росія продовжує завдавати ударів по нашій енергетиці. Впродовж 5 днів нового року ворог здійснив дві атаки дронами, внаслідок чого пошкоджень зазнали об’єкти генерації та магістральних мереж. Також продовжувались обстріли енергетики на сході та півдні», – зазначив Шмигаль.

При цьому урядовець звернув увагу, що тепла погода та святкові дні сприяли зниженню споживання, що дозволило нам протягом новорічних свят не застосовувати відключення. Проте вже вчора, 5 січня споживання зросло.  «Тому в центральному та східному регіонах, а також в Одесі, Львові, Дніпрі були запроваджені графіки планових відключень», – пояснив Шмигаль.

Голова уряду нагадав, що сьогодні очікується суттєве похолодання. Відповідно, зросте споживання та дефіцит в енергосистемі збільшиться. «Крім цього, ворог готовий завдати чергового ракетного удару по цивільній та енергетичній інфраструктурі. Тому ми всі маємо бути готові до поновлення аварійних відключень», – попередив Шмигаль.

Нагадаємо, за даними «Укренерго», 6 січня споживання електроенергії в Україні зросло, через що до всіх областей були доведені ліміти споживання, перевищення яких призводять до аварійних відключень.
З 10 жовтня росія почала цілеспрямовано обстрілювати енергетичну інфраструктуру України, через що по всій країні почали застосовувати графіки планових та аварійних відключень.

Як повідомлялося, у Києво-Печерській лаврі встановлюють сонячні панелі, щоби економити електрику.

Читайте також: На Київ насуваються морози: як готується столична влада

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: