«Хутро - криваве жлобство!»: зоозахисники пікетували виставку у Києві

«Хутро - криваве жлобство!»: зоозахисники пікетували виставку у Києві
Зоозахисники не пропускатимуть жодну виставку хутра в Україні
Фото: 44.ua

На ВДНГ пройшов пікет виставки хутра

У суботу, 20 жовтня, на київському ВДНГ під гаслом «Хутро - криваве жлобство!» пройшов пікет виставки хутра.

У павільйоні, де проходила виставка, продавці обговорювали акцію між собою. Зоозахисників тут щиро не розуміють: хтось вважає такі акції підступами конкурентів, хтось - називає активістів божевільними. Одна продавщиця навіть сказала, що на виставку нападуть, а товар забруднять фарбою. Однак агресивних мотивів у противників хутра не було, повідомляє 44.ua.

За словами ініціатора акції Віри Коваленко, зоозахисники планують не пропускати жодну виставку хутра.

«Ми збираємося, щоб жодна виставка або ярмарок хутра не проходили без нашого пікету. Ми проти того, щоб люди носили на собі мертвих тварин», - каже вона.

Головні аргументи відмовитися від покупки шуби:

  • жорстокість. Нічим не виправдано вбивати таку кількість живих істот, якщо є альтернатива.
  • шкода навколишньому середовищу. Виробництво хутра сильно забруднює ґрунт і воду, роблячи життя навколишніх селищ нестерпним. Всі токсини, якими просочують хутро, не утилізуютьс, так як в Україні цей бізнес погано врегульовано.
  • хутро - це старомодно. Багато українських дизайнерів одягу зараз відмовляються від натурального хутра. На заході цей процес випереджає Україну - London fashion week вперше пройшов без хутра і шкіри.
  • хутро не є практичним матеріалом.

Чого домагаються зоозахисники?

За словами активістів, останнім часом в Україні активізувалося виробництво хутра. Це пов'язано, в першу чергу, із забороною в країнах Європи. Таким чином, виробники переносять свої виробництва в Україні, де більш слабкі інститути дозволяють розвивати «сірий» бізнес.

Після того, як противникам хутра вдалося зібрати понад 27 тис. підписів під петицією про заборону хутряних ферм в Україні, робоча група розпочала підготовку відповідного законопроекту. У планах зоозахисників після заборони виробництва домогтися і заборони продажу хутра.

Як повідомлялося, активісти створюють у Києві зоополіцію, яка буде займатися захистом тварин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: